Bardak bardak içiliyor ama vücudu susuz bırakıyor! Herkesin yaptığı yanlış

Vücudunuz her zaman bol suya ihtiyaç duyar. Özellikle yazın sıcak havaların etkisiyle daha fazla su içmeniz gerekir. Çünkü vücudunuz daha hızlı su kaybeder. Ancak bazen su yerine sıvı ihtiyacını karşılamak için bazı içecekleri tüketmek isteyebilirsiniz. Günlük hayatta bardak bardak içilen bu içecekler, vücudunuz su ihtiyacını karşılamaz aksine daha fazla susuz kalmanıza neden olabilir.

Haberler ntv.com.tr 30.08.2024 - 10:10

  • 1
    Su yaşam kaynağıdır. Sağlıklı bir vücut ve organlar için uzmanlar günde 8-10 bardak su içmeniz gerektiğini önerir. Vücudunuzun ihtiyacı kadar su içtiğinizde hem sağlığınızı korumuş olursunuz hemde susuzluk hissini giderirsiniz.
  • 2
    Su içmediğinizde vücudunuzdaki toksinlerin atılımı da zorlaşır. Bazı kişiler günlük hayatlarında su ihtiyacını karşılamak için kahve, çay, meyve suyu gibi içeceklerden faydalandığını söyler.
  • 3
    Ancak bu son derece yanlış. Çünkü suyun yerine tüketilen bu içecekler vücudunuzu daha çok susuz kalmasına neden olabiliyor.
  • 4

    KAHVE

    Kahve, içerdiği kafein nedeniyle vücudun susuz kalmasına en çok neden olan içeceklerden biridir. Ancak, bir veya iki fincan kopya sizi tamamen susuz bırakmaz. Raporlara göre, ciddi hidrasyon etkilerini yaşamak için günde yaklaşık beş fincan kahve içmeniz gerekir.
  • 5

    ÇAY

    Çay, kahveden daha az kafein içermesine rağmen, günde çok fazla tüketilen içecekler arasında yer alır. Sürekli çay içerseniz vücudunuzun susuz kalmasına neden olabilir.
  • 6
    Çaydaki kafein, özellikle çok fazla miktarda tüketilirse vücudun idrar yoluyla fazladan sodyum ve su salmasına neden olabilir. Çay alımınızı sınırlayın ve bol su içtiğinizden emin olun.
  • 7

    GAZLI İÇECEKLER

    Bir çalışma, soğutulmuş gazlı içeceklerin tüketilmesinin tüketicinin hidrasyon algısını artırdığını buldu. Ancak bu serinleticiler aslında şeker ve kafein içermesi nedeniyle vücudun su kaybı yaşamasına sebep olur.
  • 8

    YÜKSEK PROTEİNLE SMOOTHİE

    Sağlıklı smoothie'lerinizdeki yüksek protein içeriği, tatlandırıcılar, aromalı yoğurtlar veya meyve suları şeklinde eklenen herhangi bir şekerle birlikte dehidre edici etkiler üretecektir. Koyu renkli idrar ve açıklanamayan yorgunluk, dikkat edilmesi gereken dehidrasyon belirtileridir.
  • 9

    MEYVE SULARI

    Yüksek şeker içeriğine sahip meyve suları, vücudunuza su kaybı yaşatır. Pancar suyu yüksek oranda tüketilirse vücudunuzun sudan arınmasını sağlayabilir. Limonata, çoğu durumda kaçınılmaz olan içeceğe eklenen şeker nedeniyle nemlendirme gücünün bir kısmını da kaybeder. Kereviz suyu, bilinen bir idrar söktürücü olan amino asit asparajin açısından yüksektir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.