Anavatanı Güney Amerika olan doğal gençlik iksiri: Yaşlanmaya meydan okuyor

Son yıllarda yapılan araştırmalar, bazı meyvelerin yaşlanma sürecine olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Bu meyveler arasında yer alan, Güney Amerika'da yetişen feijoa meyvesi, hem lezzeti hem de sağlık faydaları ile dikkat çekiyor. Genel olarak feijoa, sağlıklı bir diyetin parçası olarak, gençlik iksiri etkisiyle yaşlanma sürecini yavaşlatmada önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, beslenmenize feijoa eklemek, hem tatlı bir lezzet sunar hem de sağlık açısından fayda sağlar. Peki, feijoa meyvesinin diğer faydaları neler?

Haberler 26.10.2024 - 12:51

  • 1
    Amerikalıların gözdesi olan Feijoa (Feijoa sellowiana Berg.) bitkisi gerek vejetatif kısımlarının, gerekse meyve ve tohumlarının içerdiği mineral maddeler sayesinde insan beslenmesi açısından; biyokimyasal içerikleri sayesinde de insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.
  • 2
    Güzel görünümü, lezzetli, hoş aromalı ve mayhoş tadıyla sofralık meyve özelliği yüksek olduğu gibi; düşük orandaki şeker ve düşük kalorisi ile diyabetik bir içeriğe sahiptir.
  • 3
    Son yıllarda modern tıp alanında başta diabet, tiroid, damar, böbrek, mide, barsak, akciğer, karaciğer ve solunum yolları rahatsızlıkları olmak üzere çoğu hastalıklarda antidiabetik, antibiotik, antimikotik, antitümor, antikanser amaçlı olarak hazırlanan ilaçlarda drog maddesi olarak da kullanılmaktadır.
  • 4
    Yaprak, meyve ve taze sürgünleri kurutularak çay olarak tüketildiği gibi; Kozmetik sanayiinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • 5

    CİLT SAĞLIĞINDAKİ ETKİSİ

    Feijoa'nın güçlü antioksidan bileşenleri, vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederek hücre hasarını önlüyor. Bu özellikleri, cilt elastikiyetini artırırken kırışıklıkların oluşumunu geciktirmeye yardımcı oluyor. Böylece feijoa, yaşlanma sürecini yavaşlatmada etkili bir meyve olarak öne çıkıyor.
  • 6

    MİNERAL DEPOSU

    Aynı zamanda B vitaminleri, potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller açısından da zengin olan feijoa, vücudun enerji seviyelerini artırmaya ve kas ile sinir fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı oluyor.
  • 7
    Bu nedenle, feijoa'nın düzenli tüketimi, hem sağlıklı bir yaşam tarzını destekler hem de genç kalma arzusuna katkıda bulunur. Eğer sağlığınıza önem veriyorsanız, bu lezzetli meyveyi diyetinize eklemeyi düşünebilirsiniz!
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.