Aç karnına tüketince gün boyu tok tutuyor: Kan şekerini dengede tutan meyve

Papaya, lif, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve A, C, E ve K gibi vitaminlerin mükemmel bir kaynağı olan düşük kalorili bir meyvedir. Bu özelliğiyle özellikle diyet listelerinde sıklıkla bulunabilir. Sabahın ilk saatlerinde veya aç karnına papaya yemek çeşitli sağlık yararları sağlayabilir.

Haberler ntv.com.tr 16.10.2024 - 14:40

  • 1
    Papaya vitamin zengini meyvelerden biri. Vücut için çeşitli faydalar sağlayan papaya, A, C, E ve K gibi vitaminlerin mükemmel bir kaynağı. Papaya özellikle aç karnıan tüketildiğinde faydası daha çok artabiliyor.

    İşte aç karnına papaya tüketmenin faydaları;
  • 2

    KİLO VERME DESTEĞİ

    Göbek yağlarınızı eritmek istiyorsanız, papaya tüketmeye başlayabilirsiniz. Bu meyve, sık sık açlık hissedenler için idealdir.

    Papaya, sabahın erken saatlerinde tüketildiğinde, gün boyunca açlık krizlerini bastırmanıza yardımcı olabilir. Kalorisi düşük ve lif oranı yüksek olduğundan, papaya açlığı kontrol etmeye yardımcı olur ve tokluk hissi vererek kilo yönetimine yardımcı olur.

  • 3

    KALBİ KORUR

    Papaya, kalp ile ilgili sorunları önlemeye yardımcı olan potasyum, lif ve vitaminler içerir. Bu besinler kolesterol seviyelerini normalleştirmeye ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olarak kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.
  • 4
    Düşük şeker içeriği ve yüksek lif içeriği ile papaya, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Bu, diyabet hastaları için faydalıdır ve kan şekeri seviyelerini sabit tutarak hipertansiyonu önler. Papayadaki papain enzimi doğal bir ağrı kesici görevi görür ve sitokin üretimi yoluyla iltihabı kontrol etmeye yardımcı olur.
  • 5

    PARLAK BİR CİLT

    Papaya, parlayan bir cilde sahip olmak isteyen kişiler için bir hazinedir. Papayanın doğal enzimleri ve antioksidanları ölü deri hücrelerini gidermeye, gözenekleri temizlemeye ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olarak cilt sağlığını iyileştirir.

    Ayrıca yara iyileşmesini destekler ve yanmış ciltte enfeksiyonları önler. Sabahın erken saatlerinde tüketildiğinde papaya bağırsak sağlığınızı rahatlatabilir ve iyi bir sindirim doğrudan parlayan bir ciltle orantılıdır.

  • 6

    BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR

    Papayayı aç karnına yemek, yüksek lif içeriği nedeniyle bağırsak hareketlerini kolaylaştırabilir, kabızlıktan kurtulmanızı sağlar ve sindirim sağlığını iyileştirir. Sindirim enzimleri yiyecekleri parçalamaya ve midenizi tamamen detoks etmeye yardımcı olabilir. Sabah tüketmek, mide fonksiyonlarınızı doğru notta başlatmanıza yardımcı olabilir.
  • 7

    KANSER RİSKİNİ AZALTIR

    Papayadaki likopen gibi antioksidanlar, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve oksidatif stresi azaltarak kanser riskini düşürür. Kadın sağlığı için de harikadır. Papayanın karoteni uterusu uyarabilir ve adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olabilir, adet kramplarını azaltır ve düzenliliği teşvik eder.

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.