24 saat tok tutuyor, tatlı krizlerini engelliyor! Diyet yapanların listesinde

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için doğru ve dengeli beslenmeyi önemsemelisiniz. Açlık ve tatlı krizlerini engellemek için diyet listenizde bu meyvelere yer verebilirsiniz. Doğal şeker içeriğiyle kan şekerini dengede tutan bu meyveler aynı zamanda bol lif kaynağı. Sindirim sistemini çalıştırarak bağırsak hareketlerini düzenleye 5 mucize meyve.

Haberler ntv.com.tr 23.08.2024 - 12:15

  • 1
    Diyet listeleri genellikle kişiye özeldir. Her diyet her vücuda uymaz.
  • 2
    Bu sebeple vücudunuza en uygun diyet programını uygulamanız önerilir.
  • 3

    Özellikle diyet listenize bazı meyveleri ekleyerek daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

    Mideyi tok tutan bu meyveler fazla kalori alımını engelliyor. Bu meyveleri tüketmek 24 saat boyunca tokluk hissi sağlayabilir. 

    Ancak bu meyveleri diyet listenize eklemeden önce mutlaka bir beslenme uzmanına danışın.

  • 4

    1- ELMA

    Elma, ülkemizde sıkça yetişen bir meyvedir. Elma bolluğu yaşarken, bu zenginlikten de faydalanmak gerekir. Diyet listenize elma ekleyerek ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Elmanın yapısında lif ve su bolca bulunur.
  • 5
    Daha az acıkmanızı ise bu özelliği ile sağlar. Kilo vermek için de iyi bir seçimdir. Yağ yakıcı özelliği vardır.Elma kan şekerinin aniden yükselmesini ve düşmesini önler. Kan şekerini ideal dengede tutar ve ağır tatlıları yeme isteğinizi bastırır.
  • 6

    2- ÇİLEK

    Bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olan enfes bir yaz meyvesi.... İçeriğindeki vitamin, mineral ve yüksek miktardaki antioksidanlar sayesinde sağlığınıza sağlık katar.

    Sakinleştirici etkisi ile stres azaltmaya yardımcı olur. Sindirim sistemine olan yardımcı etkisi ise tam bir bonus diyebiliriz.

    Dilerseniz ara öğünlerinizde 10-15 tane taze çilek tüketebilirsiniz. Tok kalmanıza ve şeker ihtiyacınızı karşılamanıza da yardımcı olmuş olur.

  • 7

    3- İNCİR

    İncir uzun süre tok tutar ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenlediği için kabılığı önler. 1 adet büyük boy incir sadece 55 kaloridir.

    Üstelik içeriğindeki faydalı besin elementleri ile daha sağlıklı olmanıza da yardımcı olur. Aynı zamanda yenilen gıdaların yağ olarak depolanmasını önlemeye de destek olur. Ara öğününüzde bir adet büyük boy inciri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

  • 8

    4- ARMUT

    Armut düzenli tüketiliğinde bağışıklığı kuvettlendirerek hastalıklara karşı korur. Yüksek tansiyon ve kolesterol seviyelerini düzenleyen armut müthiş bir C vitami kaynağıdır. Armut sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılımını kolaylaştırır.

    Armut gün boyu tok hissetmenizi sağlar. Kan şekerini dengeleyen armut ani tatlı krizlerini engeller. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler.
  • 9

    5- KAYISI

    Kayısı hem kilo vermenizi destekler hem de cilt sağlığını korur. Kayısı tüketerek kırışıklıkları engelleyip erken yaşlanmayı önleyebilirsiniz. Kayısı içerisinde bol miktarda E ve C vitamini barındırır. Bu vitaminler kayısının güçlü bir antioksidan olmasını sağlar.
  • 10
    Kayısı lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Kilo kontroloine yardımcı olan kayısı açlık krizlerini yatıştırır. Doyurucu özelliği olan kayısıyı kuru olarak da tüketebilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.