24 saat tok tutuyor, kasları geliştiriyor: Kilo vermeyi hızlandıran magnezyum kaynağı besin

Kilo vermek zorlu bir yolculuk gibi görünebilir. Ancak hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak yöntemler de var. Lif ve protein açısından zengin yiyecekler kilo verme sürecinizi hızlandırırken genel sağlığınızı korumanıza da yardımcı olur. Yağ, karbonhidrat, kalsiyum demir, vitaminler, mineraller ve diğer birçok besin maddesiyle dolu olan siyah fasulye kilo vermeyi kolaylaştıran besinlerden biri. 

Haberler ntv.com.tr 28.10.2024 - 14:54

  • 1
    Kilo vermenin pek çok yolu bulunuyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için kişiye özel bir diyet ve egzersiz programını uygulamanız gerekir.
  • 2
    Yaşam tarzını değiştirerek, zengin ve besleyici bir diyet uygulayarak, sağlıksız atıştırmalıklardan kaçınarak, egzersiz yaparak, yoga yaparak, spor salonuna giderek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
  • 3
    Lif ve protein açısından zengin yiyecekler, açlık hissini azaltmak ve daha uzun süre enerjik ve tok hissetmek için en iyi seçenek olabilir Siyah fasulyeler, yağ, karbonhidrat, kalsiyum demir, vitaminler, mineraller ve diğer birçok besin maddesinin deposudur. Kilo kaybı için sağlıklı bir seçim olmasının yanı sıra, bir dizi lezzetli yemeğe dönüştürülebilirler.

    İşte siyah fasulyelerin kilo vermeye yardımcı olmasının 5 yolu:
  • 4

    LİF AÇISINDAN ZENGİN

    Siyah fasulyeler besin açısından ve lif açısından zengindir. Siyah fasulye yemek gün boyunca kendinizi daha tok hissetmenizi sağlayabilir. Sağlıksız atıştırmalıklara olan açlığı ve isteği azaltmaya yardımcı olur.

    2016 yılında Amerikan Beslenme Derneği'nde yayınlanan bir çalışma, siyah fasulyeler de dahil olmak üzere yüksek lifli diyetlerin daha iyi metabolizma oranlarına ve yağ oksidasyonuna katkıda bulunarak kilo verme çabalarını artırdığını buldu.

  • 5

    PROTEİNLE DOLU

    Siyah fasulyeler güçlü bir protein kaynağıdır. Kalorisi düşüktür ve kas oluşturmaya ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur.

    24 saat kendinizi tok hissetmenizi sağlayabilir ve isteklerinizi azaltabilir; gün boyunca daha fazla kalori yakacak ve kilo vermenize yardımcı olacaktır.

    Journal of Nutrition'da yayınlanan bir çalışmaya göre, yüksek proteinli bir diyet kas kütlesini artırarak kilo vermeye yardımcı olabilir ve bu da metabolizmayı ve yağ yakımını artırır.

  • 6

    MİNERAL DEPOSU

    Siyah fasulyeler demir, magnezyum, protein ve lif gibi vitamin ve minerallerle doludur. Kilo kaybı için harika bir seçimdir ve genel sağlığınızı desteklemeye yardımcı olur.

    Siyah fasulyeler gün boyunca tok hissetmenizi sağlayabilir, enerji sağlayabilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Journal of Nutrition'da yayınlanan bir çalışma, lif açısından zengin diyetlerin daha iyi kilo yönetimi ile ilişkili olduğunu buldu.

  • 7

    SAĞLIKLI SİNDİRİM

    Siyah fasulyeler kilo kaybı ve sağlıklı sindirim için harika bir seçimdir. Siyah fasulyelerde bulunan yüksek lif miktarı düzenli bağırsak hareketlerini ve bağırsak sağlığını destekler. Sağlıklı, çalışan bir sindirim sistemi kilo kaybına yardımcı olabilir.
  • 8

    KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

    Siyah fasulyelerin glisemik indeksi düşüktür; kan şekeri seviyesi üzerinde düşük bir etkiye sahiptirler; kan şekeri seviyesini düşürür ve yağ depolarlar.

    Dengeli bir diyette siyah fasulye gibi düşük GI'li yiyecekler tokluk hissini artırarak, kan şekeri seviyelerini düzenleyerek ve genel kalori alımını azaltarak kilo kaybını destekleyebilir.

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.