1 kaşığı antioksidan hazinesi! Doğanın güç tohumu olarak biliniyor, derman olmadığı dert yok

Küçük boyutlarıyla bilinen ancak mucizevi faydaları olan chia tohumları, besin açısından zengin lif, antioksidan ve omega-3 yağ asitleriyle dolu küçük, güç merkezleridir. Bu tohumlar, sindirim sağlığını destekledikleri, enerjiyi artırdıkları ve kilo yönetimine yardımcı oldukları için sağlıklı diyetlerde yaygın bir süper besindir.

Haberler ntv.com.tr 17.08.2024 - 14:03

  • 1

    BESİNSEL GÜÇ MERKEZİ

    Besin açısından zengin bir süper besin olan chia tohumları, çok sayıda sağlık faydasına sahiptir ve bu da onları her diyete değerli bir katkı haline getirir.

    Yüksek lif içeriği, protein bolluğu, omega-3 yağ asitleri, kemik güçlendirici mineraller ve antioksidanlarla bilinen chia tohumları, kiloyu yönetmeye, sindirim sağlığını desteklemeye ve diyabetli bireyleri desteklemeye yardımcı olur.

  • 2

    İYİ BİR LİF KAYNAĞI

    Chia tohumları, sadece bir ons'unun yaklaşık 10 gram sağladığı iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Yüksek lif alımı, sindirim sağlığını destekler ve kilonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

    Lif ayrıca kan şekeri seviyelerini kontrol etmede hayati bir rol oynar ve bu da chia tohumlarını diyabetle mücadele edenler için faydalı hale getirir.

  • 3

    PROTEİN DOLU

    Küçük boyutlarına rağmen chia tohumları şaşırtıcı derecede yüksek protein içerir ve vücudun ihtiyaç duyduğu ancak kendi başına üretemediği dokuz temel amino asidin tamamını içerir.

    Bu onları vejetaryenler ve veganlar için ideal olan eksiksiz bir protein kaynağı yapar. Protein kas onarımı, bağışıklık fonksiyonu ve sağlıklı cilt, saç ve tırnakların korunması için gereklidir.

  • 4

    OMEGA AÇISINDAN ZENGİN

    Ayrıca chia tohumları, özellikle alfa-linolenik asit (ALA) olmak üzere en iyi bitki bazlı omega-3 yağ asitleri kaynaklarından biridir. Bu sağlıklı yağlar kötü kolesterol seviyelerini düşürür, kan basıncını düşürür ve kalp hastalığı ve felç riskini azaltır.
  • 5

    MİKRO BESİNLERLE DOLU

    Kalsiyum, magnezyum ve fosforla dolu chia tohumları güçlü kemikleri ve dişleri destekler. Bir ons chia tohumu önerilen günlük kalsiyum alımının yaklaşık %18'ini içerir. Özellikle laktoz intoleransı olanlar veya bitki bazlı diyet uygulayanlar için faydalıdır.
  • 6

    ANTİOKSİDAN HAZİNESİ

    Chia tohumları ayrıca, vücudu hücrelere zarar verebilen ve yaşlanmaya ve kanser gibi hastalıklara katkıda bulunabilen dengesiz moleküller olan serbest radikallerden korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından da zengindir.

  • 7
    Chia tohumlarındaki lif, protein ve sağlıklı yağların kombinasyonu kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir.
  • 8
    Chia tohumlarını günlük diyetinize dahil etmek, önemli besin profilleri nedeniyle çok çeşitli sağlık yararları sunar. Sindirim sağlığını desteklemekten ve kiloyu yönetmekten kalp sağlığını ve kemik gücünü iyileştirmeye kadar, chia tohumları genel refahı artırabilen gerçek bir süper besindir. Chia tonumu beslenme listenize eklemeden önce mutlaka biz uzmana danışın.
  • 9

    CHİA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR

    Chia tohumlarını süt (badem sütü, yulaf sütü, vb.) veya yoğurtla karıştırıp birkaç saat (genellikle 2-4 saat) buzdolabında bekletin. Tohumlar sıvıyı emerek jelimsi bir kıvama gelir ve puding gibi olur. Üzerine meyve, fındık veya bal ekleyebilirsiniz.

    Smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz. Tohumları önceden suda bekletmeden doğrudan smoothie'ye koyabilirsiniz, ancak biraz daha fazla sıvı eklemek isteyebilirsiniz.
  • 10
    Salatalarınıza çıtır bir dokunuş katmak için chia tohumlarını üzerine serpebilirsiniz. Ayrıca, chia tohumlarını salata soslarının içine de ekleyebilirsiniz.

    Yoğurt veya kefir gibi süt ürünlerine chia tohumu ekleyerek ekstra besin ve doku sağlayabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.