2023 öğretmen maaşları ne kadar oldu? Uzman öğretmenlere yapılacak zam oranı açıklandı

Memur ve emeklilere ek zam kararı ardından 2023 öğretmen maaşları da yükseldi.  Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. Bu gelişme ardından gözler bir kez daha öğretmen maaşlarına çevrildi. Peki, 2023 öğretmen maaşları ne kadar oldu? 

Haberler 04.01.2023 - 14:59

  • 1

    Öğretmen maaşlarına yapılacak 2023 zammı için kritik veri açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinin ardından öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı da  netleşti. Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,39 zam almaya hak kazandı.  6 aylık enflasyon farkıyla birlikte, refah payı da belirlendi ve yüzde 30 oranında zam gerçekleşti. 

    UNVAN VE GÖREV YILINA GÖRE DEĞİŞİYOR

    Ücretli, sözleşmeli, kadrolu olmak üzere öğretmen maaşları unvana ve görev yapılan yıla göre değişiklik gösteriyor. Öğretmen maaşlarına Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam uygulanıyor. Yılın ilk zammı enflasyon verileriyle büyük oranda ortaya çıkacak, ancak memura refah payı beklentisi de var.

  • 2

    ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLDU?

    Öğretmen: Önceki maaş 12 bin 276 (Derece 1/4)

    Zamlı maaş: 15 bin 793 TL

    UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞI

    Uzman öğretmen: Önceki maaş 12 bin 905 (Derece 1/4)

    Zamlı maaş: 18 bin 246 TL

  • 3

    UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN MAAŞ FARKLARI BELLİ OLDU

    TBMM Genel Kurulunda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uzman öğretmen ve başöğretmenlerin 2023 yılında alacağı maaş farkını açıkladı.

    Fuat Oktay açıklamasında şunları söyledi;

    "Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır."
  • 4

    REFAH PAYI SİNYALİ VERİLMİŞTİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kazancını, zenginliğini, çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını belirterek, memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını ifade etmişti.

    Bu kapsamda ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zammın yanı sıra ilave bir destek de sağlanması bekleniyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.