FATF gri liste kararını açıkladı: Türkiye gri listeden çıktı mı? Gri listeden çıkış neleri değiştirecek? 

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 3 yılda bir açıklanan gri liste Türkiye tarafından da yakından takip ediliyordu. Ülkelerin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gri liste kararını bugün açıkladı. Gri liste kararını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, duyurdu. Peki, Türkiye gri listeden çıktı mı? Gri listeden çıkış neleri değiştirecek? 

Haberler 28.06.2024 - 10:56 Son Güncelleme : 28.06.2024 - 13:23

  • 1

    Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF,  gri listesini bu hafta yeniden güncelledi. FATF, 3 yıl sonra Türkiye'nin gri listeden çıkardı.

    HABERİN VİDEOSUNA GİT

  • 2

    BAKAN ŞİMŞEK DUYURDU

    Kritik toplantı için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı.
  • 3

    GRİ LİSTEDEN ÇIKARILIŞ KARARI İLE NE DEĞİŞECEK?

    Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor.

    Gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak.

    Ayrıca gri listede yer almanın sınır ötesi işlemlerin kısıtlanması ve kredi alınmasını zorlaştırıcı etkileri de bulunuyor.
  • 4

    TÜRKİYE NEDEN GRİ LİSTEYE ALINDI?

    Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.

    Türkiye, ilerleyen süreçte 40 standardın 39'u ile uyum sağladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız