Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih süreci ne zaman? İşte 2023 tercihlerinde son durum

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) tercihleri 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden alınacak. Sonuçların açıklanmasının ardından, puanlarına göre bölüm araştırması yapacak öğrenciler, tercihlerin başlayacağı tarihi öğrenmek istiyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman?   

Haberler ntv.com.tr 16.07.2023 - 17:20 Son Güncelleme : 16.07.2023 - 17:23

  • 1
    2023 YKS tercihleri, YKS oturumundan aldıkları puanlar kapsamında üniversite tercihi yapacak üniversiteli adaylarının gündeminde yer alıyor. Sonuçların açıklanması ve ardından tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beklenen tercih süreci somutlaşacak. İşte, 2023 tercihlerinde son durum...
  • 2

    YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Üniversite tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı.

    Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.
  • 3

    YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç tarihi 2023 ÖSYM takviminde paylaşıldı.

    Takvime göre; YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde duyurulacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.