Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonucuna ilişkin açıklama: Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları içi geri sayım sürerken resmi kaynaklardan açıklama geldi. Temmuz ayında gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Haberler 26.08.2024 - 09:42

  • 1
    Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek sözlü mülakat sonuçları duyurusunda. Temmuz ayında sözlü mülakatlara katılan adaylar, ağustos ayında mülakat sonuçlarının ilan edilmesini bekliyordu.
  • 2

    MÜLAKATA KARŞI AÇILAN DAVALAR NEDENİYLE MÜLAKAT SONUÇ TARİHİ ERTELENDİ

    Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişiklik yaparak atamalarda mülakatın ağırlığını yüzde 100'den yüzde 50'ye indirmişti.

  • 3
    Değişikliğin ardından, mülakat sistemine karşı olan sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri yönetmeliği Danıştay'a taşımıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakata karşı açılan davalar nedeniyle sonuçları hala açıklayamadıklarını söyledi.
  • 4

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN 1 EYLÜL SONRASI İŞARET EDİLDİ

    "Eğer davalar olmasaydı sonuçları geçen hafta açıklayıp, takvimi ilan etmiş olacaktık." açıklamasında bulunan Tekin, 1 Eylül sonrasını işaret etti. Telin, 1 Eylül'de yeniden mesaiye başlayacak Danıştay'dan gelecek kararı beklediklerini aktardı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.