Sınıflar ne zaman belli olacak? MEB 1. ve 5. sınıf şube belirleme kurası için tarih verdi

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde gündeme gelen konulardan biri de "sınıf belirleme kurası" oldu. Bu yıl ilk kez 1. ve 5. sınıf şube belirleme kurası gerçekleştirilecek.  MEB 1. ve 5. sınıf şube belirleme kurası için tarih verdi ve sürecin ayrıntılarını paylaştı. Peki, sınıflar ne zaman belli olacak? 

Haberler 26.08.2024 - 14:17

  • 1
    MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin belirlenmesine yönelik kura işlemlerinin takvimi belli oldu.
  • 2

    BU YIL BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

    Bu yıl ilk kez uygulanacak olan sistemle birlikte 1.sınıf ve 5.sınıf şubeleri kura çekimi ile belirlenecek.
  • 3
    Sınıf belirleme kura sonuçları MEB e-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek.
  • 4

    KURALAR 28-30 TARİHLERİ ARASINDA ÇEKİLECEK

    Bu kapsamda, öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği aktarılan yazıda, Yönerge'nin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önem taşıdığı kaydedildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.