ÖSYM duyurdu: 2024 YKS başvuruları başladı (YKS başvuru kılavuzuyla ayrıntılar belli oldu)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 başvurularının bugün başlayacağı duyurulmuştu. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT)  olmak üzere üç oturumdan oluşan YKS'ye başvurular ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sayfası) üzerinden gerçekleştirilecek. 

Haberler 01.02.2024 - 12:27

  • 1
    2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru süreci 1 Şubat itibariyle başladı. Adaylar YKS başvurularını, elektronik ortam üzerinden yapabilecek.
  • 2

    2024 YKS OTURUM TARİHLERİ

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.
  • 3

    BAŞVURULAR BAŞLADI

    Adaylar başvurularını, bugünden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. 

    BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

  • 4

    2024 BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI 

    Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi, http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan 2024-YKS Kılavuzu'nda yer alıyor. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

    2024 BAŞVURU KILAVUZU

  • 5

    YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

    Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olacak.
  • 6
    Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa bir başvuru merkezine gitmeksizin 2024-YKS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.