LGS'de tartışma yaratan soru iptali: "Yanlış cevaplayanlar daha avantajlı oldu"

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında bir sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) puanları yeniden hesapladı. Durumu değişen öğrencilere bir üst tercihine kayıt hakkı tanıdı. Bu durum da beraberinde tartışmaları getirirken uzmanlara göre soruyu yanlış cevaplayanlar doğru cevaplayanlara göre daha avantajlı oldu.  Haber: Osman Terkan

Haberler NTV Haber 16.09.2024 - 12:56

  • 1
    Fen bilimleri dersi, A kitapçığındaki 13. soru mahkeme kararıyla geçersiz sayıldı. Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) puanların yeniden hesaplanmasına karar verildi.
  • 2
    Yaklaşık 1 milyon öğrenciyi ilgilendiren kararla ilgili tartışmalı süreç devam ediyor.
  • 3
    En çok tartışılan konu yeniden hesaplama sonrası soruya doğru cevap veren öğrencilerin puan kaybına uğramış olması. Ancak bu öğrenciler tercih ettikleri okullarda eğitimlerine devam edebilecek.
  • 4

    İptal edilen soruyu boş bırakan ya da yanlış cevaplayanlar ise uzmanlara göre avantajlı durumda. Öğrencilerin puanları yükseldi ve üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındı.

    Uzmanlara göre, okullardaki kontenjan sayısının artırılacak olması da bir başka tartışma konusu.

  • 5
    Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, tartışmalı süreci NTV'de değerlendirdi.
  • 6

    Sınıfların düzenlendiğini ve öğretmen atamalarının yapıldığının altını çizen Gültekin, kontenjanların ne kadar artacağını bilmediklerini ve süreçte soru işaretlerini olduğu da sözlerine ekledi.

    Soruda A şıkkını doğru bulan öğrencilerin mağdur olduğunu dile getiren Gültekin, "Bu öğrenciler, puanları hesaplanacak ve bir üst kademeye çıkacaklar ama bir üst kademenin de üstü bu öğrencilerin hakkı. Çünkü daha fazla puana sahip olmaları gerekiyor." dedi.

  • 7
    Mahkeme kararının temyize gideceğini ifade eden Gültekin, "Bu soruyu gerekirse uluslararası camia da incelesin." diye konuştu.
  • 8

    KAYIT SÜRECİ 21 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

    Yeni kayıt hakkına sahip öğrenciler, başvurularını 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek. Kayıt hakkını kullanmak istemeyen öğrenciler ise mevcut okullarında kalabilecek. Kayıt süreci 21 Eylül'de tamamlanacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.