MEB sınav giriş belgeleri için tarih verdi: LGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda LGS sınav giriş belgeleriyle ilgili soru işaretlerine de yanıt verildi. Peki, LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgeleri nasıl alınacak?

Haberler 02.05.2024 - 15:18

  • 1
    Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım sürerken gözler sınav giriş belgelerine çevrildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirecek.
  • 2
    Öğrencilerin sınav gününde yanında bulundurması gereken belgelerden biri de sınav giriş belgesi. Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden görüntülenebilecek.
  • 3

    LGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

    Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınarak mühürlenip onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.
  • 4

    YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERİN SINAV GİRİŞ BELGESİ HAKKINDA

    Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler sınav giriş belgelerini 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti
    büyükelçilik veya başkonsolosluklarından alacak ve onaylatacak.
  • 5

    SINAV GİRİŞ BELGESİNDE YER ALACAK BİLGİLER

    Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon vesıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.