İBB burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB burs başvurularında son durum

İstanbul’da okuyan öğrencilere “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında öğrenim bursu için başvuru süreci devam ediyor. Burs başvurusunu tamamlayan adayların gündeminde sonuç takvimi var. Peki, İBB burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB burs başvurularında son durum nedir?

Haberler 16.10.2024 - 13:43

  • 1
    İstanbul’da üniversite okuyan gençlerin kültürel ve sosyal olarak daha aktif olmaları ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için İBB Genç Üniversiteli bursu desteği bu sene de devam ediyor. İBB bursundan yararlanmak isteyen ve şartları sağlayan 100 bin öğrenciye 15.000 TL eğitim desteği sağlanacak. Genç Üniversiteli Eğitim Bursu başvuru tarihleri 25 Eylül 2024 – 18 Ekim 2024 olarak belirlendi.
  • 2

    BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL’lik İBB bursu başvuruları 25 Eylül – 18 Ekim tarihleri arasında “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden ya da gencuniversiteli.ibb.istanbul portalı üzerinden yapılacak.
  • 3

    BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

    Genç Üniversiteli Eğitim Bursu genel koşullarını sağlayan ve başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin edinmesi gereken İBB bursu başvuru evrakları:

    Sabıka kaydı almadığına dair belge

    Öğrenci belgesi

    Transkript belgesi

    Vakıf/özel okullarda okuyan öğrenciler için %100 bursluluk belgesi

    Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, Maaş bordrosu vb.)

    Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi

    Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler

    Yurtta veya kirada kaldığına dair belge

    Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge
  • 4

    İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    2024- 2025 dönemi burs başvuru sonuçları "https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/" adresi üzerinden sorgulanabilecek. Ayrıca adaylar SMS ile bilgilendirilecek. İBB burs başvuru sonuç duyurusunun aralık ayı ortalarına kadar yapılması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.