2024 üniversite sınavı ne zaman? Gelecek yılın YKS oturumu için geri sayım

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2024 yılında hangi tarihte yapılacağı şimdiden merak edilmeye başladı. 2023 YKS'den istediği puanı elde edemeyen ve bir daha hazırlanma kararı alan ya da bu yıl lise son sınıfa geçen öğrenciler, 2024 YKS için tarih araştırması yapıyor. Peki, 2024 YKS ne zaman yapılacak? TYT ve AYT sınavları ne zaman?

Haberler ntv.com.tr 13.09.2023 - 22:25

  • 1
    2023 YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ve ardından şimdi de ek yerleştirme işlemlerinin başlaması ile birlikte gözler bu kez, 2024 YKS kapsamında TYT ve AYT sınavlarının yapılacağı tarihe çevrildi. İşte, 2024 YKS ve TYT ile AYT sınavları hakkında merak edilen ayrıntılar...
  • 2

    2024 YKS NE ZAMAN?

    2024'de düzenlenecek YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarının tarihleri henüz belli değil.

    Geçmiş yıllar baz alındığında oturumların Haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor.
  • 3

    ÖSYM SINAV TAKVİMİ İLE BELLİ OLACAK

    ÖSYM'nin 2024 takvimini Ekim ya da Kasım ayında ilan etmesi ile YKS oturumlarına ait sınav ve başvuru tarihlerinin de netleşmesi bekleniyor.

    Bu kapsamda bilgiler geldilkçe haberimizde yer verceğiz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.