Yat faciası kaza mı ihmal mi? Mürettebat soruşturma altında

İtalya'da savcılık, Sicilya açıklarında batan süper yatın gemi mühendisi Tim Parker Eaton'ı soruşturma altına aldı. Yatın kaptanı James Cutfield da geçtiğimiz hafta şüpheliler listesine alınmıştı. Yeni Zelandalı kaptan "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" ile suçlanmıştı. Batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nında bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.

Haberler ntv.com.tr 28.08.2024 - 11:56 Son Güncelleme : 28.08.2024 - 12:10

  • 1

    İKİNCİ MÜRETTEBAT ÜYESİ

    İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında batan "Bayesian" adlı lüks yatın gemi mühendisi Tim Parker Eaton da şüpheliler listesine alındı.

    Eaton, kazanın ardından İtalyan savcılar tarafından soruşturma altına alınan ikinci mürettebat üyesi oldu.

  • 2

    KAPTAN ŞÜPHELİLER LİSTESİNDE

    Geçtiğimiz hafta Sicilya Adası açıklarında batan "Bayesian" adlı lüks yatın kaptanı James Cutfield hakkında "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

    Yeni Zelandalı kaptan pazar günü gerçekleşen sorgulamada iki saat boyunca ifade vermişti.

  • 3

    KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI KESİN

    Savcı Raffaele Cammarano, olay sırasında yattakilerin nefes alabilecekleri boşluklar aradığı bilgisini verirken, "Yolcuların cesetleri soldaki kabinde bulundu.

    Hepsi burada bir arada uyumuyordu. Hayatını kaybedenlerin "kaçmaya çalıştığı neredeyse kesin" ifadelerini kullanmıştı.

  • 4

    İHMAL VE ÇOKLU CİNAYET

    Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio daha önce yaptığı bir açıklamada, "İhmal ve çoklu cinayet suçlamasıyla soruşturuluyor. Bu iş aceleyle yapılamaz. Suçların kime atfedilebileceği anlaşılmalıdır. Bunun ucu kaptana, mürettebata veya gemiyi yapan firmaya gidebilir" dedi.
  • 5

    YEDİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    19 Ağustos'ta batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nında bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.