Ustaca bir hamle mi çılgınlık mı? Ukrayna, Kursk saldırısının bedelini ağır ödeyebilir

Çatışmaların 6 Ağustos'tan beri devam ettiği Rus toprağı Kursk'ta, Ukrayna'nın ilerleyişi sürüyor. Cüretkar operasyon, Donbas'taki şehirleri hızlı bir Rus ilerlemesine maruz bıraktı. Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından onaylanan operasyon, Rus birliklerini bu cepheden uzaklaştırmayı amaçlıyordu. Rus ordusu Ukrayna'nın planladığının aksine, savaş hedeflerinden biri olan Donetsk bölgesinin önemli bir bölümünü ele geçirmeye, kalan Ukrayna mevzilerini tehdit etmeye ve Dnipro'ya doğru bir saldırı tehdidinde bulunmaya hazırlanıyor. Ukrayna ise Rusların Pokrovsk yönünde rekor düzeyde kayıp verdiğini ve mevcut ilerleme hızını daha uzun süre sürdüremeyeceklerini iddia ediyor.

Haberler ntv.com.tr 31.08.2024 - 16:28 Son Güncelleme : 31.08.2024 - 16:38

  • 1

    RUS BİRLİKLERİ İLERLİYOR

    Ukrayna'nın Kursk'a yönelik harekatta kullanmak için Donbas'taki seçkin birliklerini çekmesi nedeniyle Rus ilerleyişi hız kazandı.

    Rus güçleri, şubat ayında doğuda bulunan stratejik Avdiivka şehrini ele geçirdiklerinden bu yana Pokrovsk'a doğru yavaş yavaş ilerliyor.

  • 2

    "YETERLİ ASKER VE MÜHİMMAT YOK"

    Bölgede savaşan Ukrayna hava keşif birliğinin komutanı bu hafta The Telegraph'a, "Rus birliklerinin daha önce hiç bu kadar hızlı ilerlediğini görmemiştim. Çok hızlı. Ve sorunumuz aynı: piyademiz yok, yeterli topumuz veya mermimiz yok. Yeterli insansız hava aracımız yok" dedi.
  • 3

    "SAYICA 5 KAT FAZLALAR"

    Rusların sayıca üstün olduğunu kaydeden komutan, "Durum çok karmaşık ve bizim lehimize değil. Şu anda bizim için en kritik şey Rusya Federasyonu'nun askerlerinin çokluğu. Sayıları bizden en az beş kat fazla" ifadelerini kullandı.
  • 4

    EYLÜL AYINDA ŞEHRE ULAŞACAKLAR

    Rus güçleri, son üç haftadır Pokrovsk şehrine doğru ilerliyor.

    Ukraynalı düşünce kuruluşu Savunma Stratejileri Merkezi (CDS), perşembe günü yaptığı değerlendirmede, Rusların muhtemelen eylül ortasına kadar şehre ulaşacağını belirtti.

    Ukrayna için bu pek de iyi bir haber değil.

  • 5

    ULAŞIMDA DARBE ETKİSİ YARATIR

    Pokrovsk, Donetsk bölgesinin diğer kısımlarındaki Ukrayna birliklerini ayakta tutan hem kara hem de demir yolu bağlantılarının üzerinde bulunan stratejik bir kavşak.

    Pokrovsk düşerse, çevre şehirlerdeki Ukrayna birliklerinin lojistiği ciddi şekilde zorlaşacak.

  • 6

    RUSYA'NIN SAVAŞ HEDEFLERİ

    Rusya, ilan ettikleri savaş hedeflerinden biri olan Donetsk bölgesinin önemli bir bölümünü ele geçirmeye, kalan Ukrayna mevzilerini tehdit etmeye ve Dnipro'ya doğru bir saldırı tehdidinde bulunmaya hazırlanıyor.
  • 7

    TEHDİT KURSK SALDIRISININ DOĞRUDAN SONUCU

    Bu durumun, Ukrayna'nın ağustos ayı başında Kursk'u işgal etmesinin doğrudan bir sonucu olduğu düşünülüyor.

    Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından onaylanan operasyon, Rus birliklerini bu cepheden uzaklaştırmayı amaçlıyordu.

  • 8

    RUS ORDUSU YEMİ YUTMADI

    Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Sırskiy, bu hafta Rusların yemi yutmadığını itiraf etti.

    Hattın diğer kesimlerinden binlerce askeri Kursk'a kaydırırken, Pokrovsk cephesinde ise daha da yoğunlaştılar.

  • 9
    Ukrayna kaynakları, Rusların Pokrovsk yönünde rekor düzeyde kayıp verdiğini ve mevcut ilerleme hızını daha uzun süre sürdüremeyeceklerini iddia ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.