Rusya'da bombalı saldırı sonrası ilk gözaltı: Darya Trepova kimdir?

Rusya, dün bir kafede meydana gelen patlama esnasında hayatını kaybeden savaş yanlısı blog yazarı Vladlen Tatarsky'nin ölümüne ilişkin İlk gözaltının yapıldığını duyurdu. 26 yaşındaki Darya Trepova’nın daha önce ülkenin arananlar listesinde olduğu ve şu anda hapiste olan muhalif Alexei Navalny'nin destekçisi olduğu öne sürüldü. Rusya ayrıca patlamanın Ukrayna'nın önderliğinde gerçekleştirilen bir terör saldırısı olduğunu iddia etti.

Haberler ntv.com.tr 03.04.2023 - 15:06

  • 1

    Rus yetkililer, St Petersburg'da bir kafede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden savaş yanlısı blog yazarı Vladlen Tatarsky'nin katillerini ararken bir kadını gözaltına aldıklarını duyurdu.

  • 2

    26 yaşındaki Darya Trepova’nın İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde olduğu belirtildi. 

  • 3

    Rus medyası ayrıca Trepova’nın Tatarsky'ye patlamadan kısa bir süre önce küçük  bir heykel verdiğini ve bunun içinde bir patlayıcı bir cihaz gizlenmiş olabileceği yönünde tarışmalar olduğunu bildirdi. Yetkililer, Rusya'nın ikinci büyük şehrinin merkezindeki saldırıyı "yüksek profilli bir cinayet" olarak soruşturduklarını açıkladı.

    ANNESİ VE KIZ KARDEŞİ SORGULANDI

    Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre Trepova, annesi ve kız kardeşinin sorgulanmasından saatler sonra gözaltına alındı. Trepova'nın geçen yıl Şubat ayında düzenlenen savaş karşıtı bir protestonun ardından birkaç gün gözaltında tutulduğu aktarıldı. 

  • 4

    KAFENİN BİR ZAMANLAR WAGNER LİDERİNE AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

    Diğer taraftan, patlamanın gerçekleştiği Neva Nehri yakınlarındaki Street Food Bar No 1 adlı kafenin, bir zamanlar Ukrayna'nın doğusundaki Bakhmut'taki çatışmaların çoğunda yer alan Rusya'nın Wagner paralı asker grubunu yöneten Yevgeny Prigozhin'e ait olduğu ortaya çıktı. 

  • 5

    Prigozhin, gerçek adı Maxim Fomin olan Tatarsky'yi, gece geç saatlerde Bakhmut'taki belediye binasına bayrak dikerken görüldüğü videoda andı. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının destekçisi olan Tatarsky, yarım milyondan fazla takipçisi olan tanınmış bir blog yazarıydı.

  • 6

    RUSYA: PATLAMA UKRAYNA'NIN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BİR TERÖR EYLEMİ

    Öte yandan Rusya,  Tatarsky'nin öldüğü ve 31 kişinin yaralandığı patlamadan Ukrayna'nın sorumlu olduğunu öne sürdü.  Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, Vladlen Tatarsky'nin öldürülmesinin Ukrayna özel servisleri tarafından 'planlandığını' ve bunun bir 'terör eylemi' olduğunu iddia etti.

  • 7
    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Rusya'da örümceklerin bir kavanozda birbirlerini yiyiorlar Rusya içerisindeki siyasi çatışmanınerör eylemlerine'dönüştü." ifadelerini kullandı.
  • 8

    DARYA TREPOVA KİMDİR?

    Rusya'daki terörle mücadele yetkilileri, patlamanın Ukrayna özel servisleri tarafından planlandığını ve Navalny Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'ndan çeşitli isimlerin olayın gerçekleşmesine yardım ettiğini öne sürdü.

    Üst düzey Rus yetkililer arasındaki yolsuzluğu araştıran ve kar amacı gütmeyen grup, şu anda Rusya'da dolandırıcılık ve mahkemeye saygısızlık iddiasıyla hapis cezasını çekmekte olan muhalefet lideri Alexei Navalny tarafından kuruldu.

    Yetkililer Trepova'nın daha önce "yabancı ajan" ilan edilen ve Rusya'da yasaklanan grubun destekçisi olduğunu iddia etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.