Netanyahu'ya ateşkes çağrısı: İsrail'de protestolar sürüyor

İsrail ile Hamas arasında yeni ateşkes ihtimali dünya gündemine oturmuşken Tel Aviv'de her hafta düzenlenen protesto gösterileri bu hafta da devam etti. Başkentte toplanan binlerce kişi Başbakan Benyamin Netanyahu'ya, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes şartlarını kabul etme çağrısı yaptı.

Haberler NTV Haber 02.06.2024 - 12:19 Son Güncelleme : 02.06.2024 - 12:22

  • 1

    Haber: Umut Mesci

    İsrail'de ateşkes sesleri bir kez daha yükseldi. Tel Aviv yine hükümet karşıtlarının protesto gösterisine sahne oldu. Hükümet karşıtları, bir kez daha sokaklara dökülerek bir araya geldi.

  • 2

    ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETME ÇAĞRISI

    İsrail bayrakları taşıyan binlerce kişi, bu kez istifa değil, Başbakanları Benyamin Netanyahu'ya, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etme çağrısı yaptı. Esirlerin geri getirilmesi sloganları atıldı.
  • 3

    ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

    Batı Kudüs'te de protesto gösterisi vardı. Binlerce kişi Cumhurbaşkanı Herzog'un evinin önünde toplandı. Öfkeli kalabalık burada erken seçim çağrısında bulundu.

    Gazze'deki rehinelerin aileleri ve destekçileri de meydandaydı. Açlık grevi yapanlar ABD Başkanı'ndan yardım istedi.

  • 4

    REHİNE YAKINLARI AÇLIK GREVİNDE

    Greve katılan bir İsrailli protestocu, "28 gündür açlık grevindeyiz. Burada doğrudan Başkan Biden'a sesleniyorum, Başkan Biden size güveniyoruz, bizi kurtarabilecek tek kişi sizsiniz. Onları kim kurtarabilir ki? Ölecekler. Biz 28 gündür açlık grevindeyiz ama onlar 240 gündür cehennemde. Başkan Biden lütfen bize yardım edin kurtarın onları" diye konuştu.
  • 5

    "

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Joe Biden'ın ateşkes açıklamasının ardından "Hamas yok edilene kadar kalıcı bir ateşkes olamaz" ifadelerini kullanmıştı.
  • 6

    KOALİSYON HÜKÜMETİNDE ANLAŞMAZLIK

    Netanyahu'nun koalisyon hükümetinde, son dönemde çatlak sesler yükseliyor. Bazı aşırı sağcı bakanların, ateşkes teklifine yanaşmadığı ve Gazze'deki savaşı sürdürmek istedikleri biliniyor.

    Netanyahu ise Refah'a yapılan saldırılar nedeniyle uluslararası toplumunun baskısı altında.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız