Netanyahu'dan operasyon kararı: İsrail Lübnan'ı vuracak mı?

İsrail-Lübnan sınırında gerilim artarak tırmanmaya devam ediyor. İsrail basınına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, 12 Eylül’de, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıya katıldı. O toplantıda, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik geniş kapsamlı bir operasyon hazırlığında olduğunu söylediği öne sürüldü. Hizbullah liderleri ise savaşın genişlemesi ihtimaline karşı uyardı. 

Haberler ntv.com.tr 16.09.2024 - 10:39 Son Güncelleme : 16.09.2024 - 11:05

  • 1

    REHİNE AİLELERİNİN "LÜBNAN OPERASYONU" KORKUSU

    İsrail hükümetini ateşkes anlaşmasına yanaşmamakla suçlayan rehine aileleri, İsrail'in Lübnan'a geniş çaplı operasyon başlatması ihtimaline karşı tedirgin.

    Aileler İsrail'in olası bir Lübnan operasyonunun Gazze Şeridi'ndeki İsrailli rehineleri feda etmek anlamına geldiği görüşünde.

  • 2

    İSRAİL ORDUSU OPERASYON HAZIRLIĞINDA

    İsrail basınına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıya katıldı.

    Toplantıda, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik geniş kapsamlı operasyon hazırlığı görüşüldü.

    Netanyahu'nun "yakın gelecekte" Hizbullah'a büyük bir saldırı başlatmayı planladığı ancak henüz tarih belirlemediği öne sürüldü.

  • 3

    İSRAİLLİ SİYASETÇİLERDEN ÇAĞRI

    İsrailli siyasetçiler, İsrail-Lübnan sınırında devam eden misilleme saldırılarının ardından Hizbullah'a karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.
  • 4

    HİZBULLAH LİDERİ UYARDI

    Hizbullah liderlerinden Naim Kasım, İsrail'i tam ölçekli bir savaş başlarsa "her iki tarafta da büyük kayıplara" yol açacağı ve ülkenin kuzeyinde yüz binlerce İsraillinin daha yerinden edileceği konusunda uyardı.
  • 5

    SINIRDA DEVAM EDEN ÇATIŞMALAR

    Hizbullah ve İsrail ordusu, İsrail'in Ekim ayında Gazze'ye yönelik ölümcül saldırılarını başlatmasından bu yana İsrail-Lübnan sınırında neredeyse her gün çatışıyor.
  • 6

    YÜZ BİNLER YERİNDEN EDİLECEK

    Naim Kasım, "İsrail bir savaş başlatırsa, karşılık vereceğiz ve her iki tarafta da büyük kayıplar olacak. Eğer böyle bir savaşın 100 bin yerinden edilmiş insanın evlerine dönmesini sağlayacağını düşünüyorlarsa... Bu uyarıyı yapıyoruz -yüz binlerce daha yerinden edilmiş insanla başa çıkmaya hazır olun." diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.