Netanyahu ilk resmi "Gazze'de savaş sonrası" planını sundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze için bir "ertesi gün" planı sundu. Bu plan, Netanyahu'nun Hamas yönetimindeki Filistin topraklarında savaşın ne zaman sona ereceğine ilişkin ilk resmi teklifi.

Haberler Reuters 23.02.2024 - 13:22 Son Güncelleme : 23.02.2024 - 15:07

  • 1

    "GAZZE TAMAMEN SİLAHSIZLANDIRILMALI"

    Listelenen uzun vadeli hedeflerde Netanyahu, Filistin devletinin "tek taraflı tanınmasını" reddediyor.

    Filistinlilerle anlaşmaya ancak iki taraf arasında doğrudan müzakere yoluyla ulaşılabileceğini söylüyor ancak Filistinli tarafın kim olacağını belirtmedi.

    Netanyahu Gazze'de askerden arındırma ve radikalleşmeyi orta vadede ulaşılacak hedefler olarak sıraladı. Bu ara aşamanın ne zaman başlayacağı veya ne kadar süreceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

    Başbakan, İsrail'in saldırılarıyla yerle bir edilen Gazze Şeridi'nin rehabilitasyonunu "tamamen silahsızlandırılması" şartına bağladı.

  • 2

    "ABD VE MISIR'LA İŞBİRLİĞİ"

    Netanyahu aynı zamanda planda, İsrail'in bölgenin güneyindeki Gazze-Mısır sınırında varlık göstermesini ve Refah kapısı da dahil olmak üzere kaçakçılık girişimlerini önlemek için bu bölgede Mısır ve ABD ile işbirliği yapmasını önerdi.

    Gazze'deki Hamas yönetimini değiştirmek için "terörist ülke veya gruplarla bağlantısı olmayan ve mali açıdan desteklenmeyen" yerel temsilcilerle çalışmak önerildi.

  • 3

    "UNRWA KAPATILMALI"

    Aynı zamanda BM Filistinli mülteciler örgütü UNRWA'nın kapatılması ve yerine başka uluslararası yardım gruplarının kurulması çağrısında bulundu.

    Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan'ın ilkeler belgesi, savaşın hedefleri ve Gazze'deki Hamas yönetiminin yerine sivil bir alternatif getirilmesi konusundaki geniş fikir birliğini yansıtıyor" ifadesine yer verildi.

  • 4

    Filistin sağlık otoritelerine göre, Hamas'ı yok etme sözü veren İsrail, abluka altındaki Gazze'ye havadan ve karadan saldırı düzenleyerek 29 bin 500'den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

    Saldırı, bölge nüfusunun çoğunu yerinden ederek açlığa ve salgın hastalıklara neden oldu.

    HABERE GİT: FİLİSTİN'DEN SAVAŞ SONRASI PLANINA YANIT

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız