Kuzey Kore askeri Rus topraklarında: Putin iddiaları yalanlamıyor

Kuzey Kore askerlerinin Rus topraklarında savaşa dahil olacağı iddiaları dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Moskova ve Pyongyang arasında askeri ortaklık derinleşirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iddiaları doğrudan yalanlamayı reddediyor. İddia edilen insan gücü desteği, Ukrayna'nın personel sıkıntısı çektiği bu dönemde savaşta temel bir zorluk oluşturabilir. Ukrayna istihbaratı, Kuzey Kore birliklerinin, Ukrayna güçlerinin sürpriz saldırı düzenlediği Rus sınır bölgesi Kursk'a konuşlandırıldığını öne sürüyor.

Haberler 25.10.2024 - 10:14

  • 1

    İDDİALARI GEÇİŞTİRDİ

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiği iddialarını geçiştirerek, Pyongyang ile karşılıklı savunma anlaşmasının nasıl uygulanacağının Moskova'nın inisiyatifinde olduğunu söyledi.

    Perşembe günü Kazan'da düzenlenen BRICS zirvesinin kapanışında konuşan Putin, Batı'yı Ukrayna savaşını tırmandırmakla suçladı.

  • 2

    ABD İDDİALARI DOĞRULADI

    ABD hükümeti geçtiğimiz günlerde, Kuzey Kore'nin Ukrayna savaşında görev almak için Rusya'ya 3 bin asker gönderdiğine dair kanıtlar gördüğünü bildirmişti.

    Bu insan gücü desteği, Ukrayna'nın personel sıkıntısı nedeniyle temel bir zorluk oluşturabilir.

  • 3

    "GÖRÜNTÜLER VARSA, BİR ŞEY YANSITIRLAR"

    Bir muhabirin uydu görüntülerinin Kuzey Kore birliklerinin hareketlerini gösterdiği yönündeki sorusuna Putin, "Görüntüler ciddi bir şeydir. Görüntüler varsa, o zaman bir şeyi yansıtırlar." dedi.

    Batı'nın Ukrayna krizini tırmandırdığı iddiasını yineleyen Putin , NATO subayları ve eğitmenlerinin Ukrayna savaşına doğrudan müdahil olduğunu söyledi.

  • 4

    PUTİN NEDEN BELİRSİZ KONUŞUYOR?

    ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'ya ulaştığını öne sürüyor.

    Putin, savaşta Ukrayna'nın moralini düşürmek için kasıtlı olarak belirsiz konuşuyor olabilir ancak fırsat verildiğinde iddiaları yalanlamaması da dikkat çekici.

  • 5

    "KUZEY KORE ASKERLERİ KURSK BÖLGESİNDE"

    Ukrayna askeri istihbarat servisi, Rusya'da eğitim gören ilk Kuzey Kore birliklerinin, Ukrayna güçlerinin ağustos ayında büyük bir operasyon düzenlediği Rus sınır bölgesi olan Kursk'a konuşlandırıldığını bildirdi.

    Ukrayna istihbarat teşkilatı yaptığı açıklamada, "23 Ekim 2024'te, Kursk bölgesinde Kuzey Kore askerlerinin varlıkları tespit edildi." dedi.

  • 6

    RUSYA'DAN PARA, KUZEY'DEN SİLAH

    Binlerce ton mühimmat içeren silah sevkiyatları, Ukrayna'nın güçlerinin uzun süredir silah ve personel açısından yetersiz olduğu bir savaşta Rusya'nın azalan stoklarını yenilemesine yardımcı oldu.

    Bu arada, nakit sıkıntısı çeken Kuzey Kore'nin karşılığında yiyecek ve diğer ihtiyaçları aldığına inanılıyor.

    Rusya'nın gizli silahı olarak görülen Kuzey Kore birlikleri, Rusların "şu anda eksik oldukları insan gücü desteğini" sağlarken, Kuzey Korelilerin ise "para, teknoloji ve deneyim" kazanmasına olanak verebilir.

  • 7

    KUZEY KORE ASKERİ FARK YARATABİLİR Mİ?

    Kuzey Kore'nin herhangi bir müdahalesi bir dönüm noktası olabilir.

    İzole edilmiş ve ağır yaptırımlara tabi tutulan rejimin dünyanın diğer tarafında büyük bir uluslararası çatışmada rol alması, onlarca yıldır görülmemiş bir müdahale.

  • 8
    Devlet, 1,2 milyon askeriyle dünyanın en büyük ordularından birine sahip olmasına rağmen, askerlerinin birçoğunun muharebe deneyimi bulunmuyor.
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.