İsrail, Yemen'e saldırdı: Hudeyde Limanı 3 gündür alevler içinde

İsrail ordusu, Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda İran destekli Husilerin askeri hedeflerine saldırı düzenledi. Saldırıda en az 9 kişinin öldüğü ve 83 kişinin yaralandığı aktarıldı. Saldırıdan günler sonra itfaiye ekipleri, limanda süren büyük yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Haberler ntv.com.tr 22.07.2024 - 12:13 Son Güncelleme : 22.07.2024 - 17:34

  • 1

    YANGIN SÖNDÜRÜLEMİYOR

    İsrail ordusu, Husiler tarafından yönetilen Hudeyde Limanı'ndaki petrol tanklarını ve bir elektrik santralini vurdu.

    Saldırıdan günler sonra itfaiye ekipleri, limanda süren büyük yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

  • 2

    DUMANLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

    AFP'nin Hudeyde'deki bir muhabiri, cumartesi günü gerçekleştirilen saldırının ardından üçüncü gün üst üste gökyüzüne yükselen ağır alevler ve siyah dumanlar görüldüğünü aktardı.
  • 3
    Yangın söndürme ekiplerinin çok az ilerleme kaydettiğini belirten muhabir, yangının limanın bazı bölgelerinde genişlediğini ve gıda depolama tesislerine ulaşmasından endişe edildiğini söyledi.
  • 4

    UYDU GÖRÜNTÜLERİ YIKIMI BELGELEDİ

    Yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri, alevlerin Hudeyde Limanı'nda ağır hasar görmüş bir yakıt depolama alanını tükettiğini gösterdi.

    Yakıt deposu, pazar günü geç saatlerde İsrail saldırısında ölen altı kişinin kendi çalışanları olduğunu söyleyen Yemen Petrol Şirketi tarafından işletiliyor.

  • 5

    CENAZE DÜZENLENDİ

    Husiler, saldırıda 80'den fazla kişinin yaralandığını ve birçoğunda ciddi yanıklar olduğunu söyledi.

    Siyah dumanlar yükselmeye devam ederken, saldırıların 9 kurbanı için cenaze töreni düzenlendi.

    Tabutlar Hudeyde sokaklarında kalabalıklar tarafından taşındı ve bir Husi bandosu tarafından yönlendirildi.

  • 6

    HUSİLER TEL AVİV'E SALDIRMIŞTI

    Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırı İsrail'in Arap Yarımadası'nın en yoksul ülkesine yönelik ilk saldırısıydı.

    Bir gün önce İsrail'in hava savunmasını ihlal ederek Tel Aviv'de bir kişinin ölümüne neden olan Husi insansız hava aracı saldırısına yanıt olarak düzenlendi. 

  • 7

    MİSİLLEME TEHDİDİ

    İran destekli gruplardan oluşan bölgesel bir ağın parçası olarak İsrail'e karşı savaşan Husiler, saldırılara “büyük” bir karşılık verecekleri sözünü verdi ve Tel Aviv'e bir kez daha saldırma tehdidinde bulundu.
  • 8

    LİMAN KAPASİTESİ DÜŞTÜ

    ABD merkezli Navanti Group, Hudeyde'ye yönelik saldırıların beş vinci tahrip ettiğini ve limanın yakıt depolama kapasitesini 150 bin tondan 50 bin tona düşürdüğünü söyledi.
  • 9

    "HAYATİ GİRİŞ NOKTASI"

    Hudeyde Limanı, Birleşmiş Milletler'in nüfusunun yarısından fazlasının insani yardıma muhtaç olduğunu söylediği Yemen'e yakıt ve uluslararası yardım ulaştırılması için hayati bir giriş noktası.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.