Halloween (Cadılar Bayramı) nedir? Halloween ne zaman?

Halloween (Cadılar Bayramı başlangıçta dini bir kutlamaydı, yüzyıllar boyunca giderek daha seküler hale geldi ve dini cazibesi neredeyse tamamen ortadan kalktı.Günümüzde Cadılar Bayramı, özellikle çocuklar için, giyinme ve eğlence tatili olarak kabul ediliyor. Peki, Halloween (Cadılar Bayramı) nedir? 

Haberler 14.10.2024 - 10:49

  • 1
    Halloween, her yıl 31 Ekim'de kutlanan bir festivaldir. Kökenleri, eski Kelt festivali Samhain'e dayanmaktadır. Bu gün, ölülerin ruhlarının dünyaya döndüğüne inanılırdı. Günümüzde ise, kostümler giymek, şeker toplamak, parti yapmak ve korkutucu dekorasyonlar hazırlamak gibi eğlenceli etkinliklerle kutlanmaktadır. Cadılar, hayaletler ve diğer korkutucu temalar bu günün sembolleridir.
  • 2

    HALLOWEEN TARİHİ

    Halloween (Cadılar Bayramı)kelimesinin ilk kayıtları 1550'lere dayanmaktadır. Halloween bazen Hallowe'en olarak yazılır , bu da isminin Allhallows Even'in kısaltılmışından geldiği gerçeğini yansıtır . Allhallows , Azizler Günü olarak bilinen Hristiyan bayramının bir diğer adıdır .
  • 3
    Allhallows Even'de even kelimesi eve ile aynı anlama gelir - bir tatilden önceki akşam veya gün ( Noel Arifesi'ndeki gibi ). Hallow kelimesi azizlere atıfta bulunmak için kullanılır - hallowed "kutsal" anlamına gelir.
  • 4

    CADILAR BAYRAMI NEREDEN GELİYOR?

    Cadılar Bayramı ile ilişkilendirilen geleneklerin çoğunun, özellikle de ruhlar aleminden yaratıkların yaşayanların dünyasında dolaştığı bir zaman olduğu düşüncesinin Samhain'den kaynaklandığı düşünülüyor.

    Hristiyanlık döneminde, Samhain geleneklerinden bazıları 1 Kasım'da kutlanan Azizler Günü'ne dahil edildi. Bu geleneklerin çoğu göçmenler tarafından ABD'ye getirildi ve Cadılar Bayramı , günümüzdeki haline gelmek için birçok kültürden etkilenmiş ve bu kültürlerden öğeler barındırmıştır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.