Gazze'de bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 11 bin 240'a yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye Mülteci Kampı'na yine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti. Hamas Sözcüsü, 5 günlük ateşkes karşılığı 70 sivili serbest bırakmaya hazır olduklarını açıklarken, İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze'deki bir hastanede rehinelere ait iz bulduklarını öne sürdü. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise "Bu operasyon değil, topyekün savaştayız" dedi. 

Haberler NTV Haber 14.11.2023 - 03:51

  • 1

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 39 gündür sürerken bölgeden acı haberler de gelmeye devam ediyor. 

    Filistinlilerin hedef alındığı son noktalardan biri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye Mülteci Kampı oldu. Kampa bir kez daha hava saldırısı düzenlendi. İsrail savaş uçakları 12 evi yerle bir etti.

    30'dan fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

  • 2
    Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde ise ses kaydı yayınladı. Ubeyde, 5 günlük ateşkes ile 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu. Ateşkesin Gazze Şeridi'nin her bölgesine insani yardımların ulaşmasını da içermesi gerektiği belirtildi.
  • 3
    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yine askeri birlikleri ziyaret etti. İçinde bulundukları durumu bir operasyon değil, topyekün savaş olarak tanımladı.
  • 4

    İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneye gittiği anların görüntülerini paylaştı.

    Burada Hamas üyelerinden kalan cephanelikleri görüntüledi. Ayrıca Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelere ilişkin de izler bulduğunu öne sürdü.

  • 5
    İsrail'in Gazze'ye saldırıları aralıksız şekilde sürerken, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 630'u çocuk olmak üzere 11 bin 240'a yükseldi.
  • 6

    Gün boyu sıcak çatışmaların yaşandığı Gazze için uluslararası kuruluşlardan da bir kez daha ateşkes çağrıları geldi.

    Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, "Gazze'deki insani felaket kapalı kapılar ardında değil, gözler önünde gerçekleşiyor." dedi.

    BM'nin insani ateşkes çağrısı konusunda ısrarcı olduğunu aktaran Dujarric, "Böylelikle her damla yakıt ya da bir ambulansın geçişi için müzakere etmek zorunda kalmayız." değerlendirmesinde bulundu.

  • 7

    "GAZZE TOPRAKLARI, İSRAİL TARAFINDAN İŞGAL EDİLEMEZ"

    Avrupa Birliği'nden de Filistin'in geleceğine dair dikkat çeken bir açıklama geldi. 

    AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bugün yaşadığımız dramatik kriz ve hem İsrail hem Filistin tarafındaki çok büyük can kayıpları, uluslararası camianın siyasi ve ahlaki olarak başarısızlığını gösteriyor. Bir çözüm bulmakta başarısız olduk. Bu durum nedeniyle şimdi herkesin çözüm ihtiyacının vazgeçilmez olduğunu anlaması lazım. Çözüm de iki devletli bir gelecek olmalı." dedi.

    Borrell, AB olarak 3 konuya "hayır" dediklerini aktararak, bunları şöyle sıraladı:

    "Birincisi, Gazze'nin dışına zorla göçe izin verilemez. Filistinlilerin sürgün edilmesine izin veremeyiz. İkincisi, Gazze toprakları küçültülemez. Gazze toprakları, İsrail tarafından işgal edilemez. Üçüncüsü ise Gazze'deki durum, Filistin meselesinin çözümünün bir parçası olmak zorunda."

    HABERE GİT

  • 8

    Hamas ise son 48 saatte israil'e ait 25 araç ve toplam 160 askeri hedefin imha edildiğini açıkladı.

    Hamas ayrıca, İsrail saldırısında ölen esir İsrailli kadın askerin videosunu yayımladı.

    Yayımlanan videoda, Fas asıllı olduğunu söyleyen "Faul Asiyani" adlı esir kadın asker, "19 Yaşındayım, ben 4 gündür buradayım. Gazze'nin tamamı füze saldırısına maruz kalıyor. Benimle birlikte başka esirler var. Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz." ifadelerini kullandı.

    Asiyani, İsrail hükümeti ve ordusuna hitap ederek, "Lütfen durdurun. Patlamalar buraya çok yakın" dedi.

  • 9
    İsrail ordusunun son 24 satte iki kez vurduğu Şifa Hastanesinin acil kanadında da hasar oluştu.
  • 10
    Bölgede yoğun çatışmalar sürerken, hastanedeki 36'sı çocuk, 600 hastanın hayati tehlikesi bulunduğu açıklandı. Enerji yetersizliğinden bazı yenidoğanların öldüğü, prematüre 10 bebeğin de çalışmayan kuvözlerden çıkarıldığı bildirildi.
  • 11
    İsrail ordusu, hastanedeki bebeklerin tahliye edileceğini duyurmuştu ancak Filistinli yetkililer hastane çevresindeki kuşatmanın sürdüğünü açıkladı.
  • 12

    Amerikan Medyasına konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Rehinelerin serbest bırakılması için potansiyel bir anlaşma olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

    Hamas ise Şifa Hastanesi'nin durumu sebebiyle rehine müzakerelerinin askıya alındığını duyurmuştu.

  • 13
    İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise Gazze'de Nazi ideolojisiyle savaştıklarını iddia etti. BBC yayınına katılan Herzog, Gazze'de öldürülen bir Hamas üyesinin üzerinden Adolf Hitler'in "Kavgam" kitabının çıktığını söyledi.
  • 14
    Herzog, Hitler'in kitabına çalışan Hamas üyesinin "Yahudileri nasıl öldüreceklerini" not aldığını öne sürdü.
  • 15
    Öte yandan İsrail Lübnan sınırında da çatışmalar sürüyor. Lübnan'dan ateşlenen füzeler İsrail'in kuzey bölgelerine düştü. Yaralananlar oldu. İsrail ordusu top atışıyla karşılık verdiklerini açıkladı.
  • 16
    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın "İsrail'e karşı yeni silahlarla çatışmaya devam ettikleri" açıklamasına tehditle yanıt verdi.
  • 17
    Savaşın Lübnan'a yayılabileceğini söyleyen Gallant "Nasrallah hata yapacak olursa, Beyrut'un kaderinin Gazze'ye benzeyeceğini Lübnanlı siviller bilmeli" diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.