Elon Musk ile Joe Biden'ın arası neden açıldı?

Yıllarca Demokratları desteklediğini açıklayan teknoloji milyarderi Elon Musk ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ilişki bir süredir iyi gitmiyor. Geçen seçimlerde Biden'a oy verdiğini söyleyen Musk, geçtiğimiz ay resmen Trump'ı desteklediğini duyurdu. İkilinin arasının Biden'ın elektrikli araç üretimi konusundaki tutumu nedeniyle açıldığı öne sürülüyor. Musk'ın Demokrat Parti'den uzaklaşması, artık çok daha geniş kapsamlı sonuçlar doğuruyor. Dünyanın en zengin adamı, başkanlık yarışında Trump'ın sıkı bir destekçisi konumunda.

Haberler 19.08.2024 - 12:17 Son Güncelleme : 19.08.2024 - 16:32

  • 1

    MUSK REDDEDİLDİ

    Amerikan gazetesi Wall Street Journal (WSJ), teknoloji milyarderi Elon Musk'la ABD Başkanı Joe Biden'ın arasının açılma sürecini değerlendirdi.

    Elon Musk'ın Donald Trump'a olan desteğinin bir kısmının, Biden'ın kendisini reddetmesine dayandığı düşünülüyor.

  • 2

    ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİNDE ZİRVEDEYDİ

    Habere göre, 2021 yılının başlarında Musk'ın Tesla'sı ABD yollarındaki elektrikli araçların yaklaşık üçte ikisini üretiyordu.

    Ancak Tesla aynı zamanda sendika üyesi fabrika işçileri olmayan tek büyük ABD otomobil üreticisiydi ve bazı işçi uygulamaları federal düzenleyiciler tarafından inceleme altındaydı.

  • 3

    DEFALARCA SOĞUK KARŞILANDI

    Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, elektrikli otomobil devi Tesla CEO'su Musk'ın bu dönemde Biden'la defalarca iletişime geçmeye çalıştığını fakat Beyaz Saray'dan olumlu yanıt alamadığını öne sürüyor.

    Bir televizyon röportajında ​​Biden'a oy verdiğini açıklayan ve birkaç yıl öncesine kadar sadece Demokratlara oy verdiğini söyleyen Tesla patronu, defalarca soğuk karşılandı.

    Konuya yakın kaynaklara göre, Biden'ın ekibi, Beyaz Saray'ın Musk'a mesafeli durmasını isteyen güçlü Birleşik Otomobil İşçileri sendikasını kızdırmak istemedi.

  • 4

    İPLERİ KOPARAN HAMLE: MUSK DAVET EDİLMEDİ

    Daha sonra Ağustos 2021'de Biden, 2030 yılına kadar satılan tüm yeni araçların yarısının sıfır emisyonlu araçlar olmasını hedefleyen bir yürütme emri imzalayarak bir elektrikli otomobil etkinliği düzenledi.

    Etkinliğin hemen öncesinde Beyaz Saray yetkilileri Tesla'yı arayarak özür diledi: Musk davet edilmemişti.

    Bunun yerine Biden, üç başka otomobil şirketinin yöneticilerini ağırladı: General Motors, Ford Motor ve Chrysler'ın ana şirketi Stellantis. Bunların hepsi EV üretiminde Tesla'nın çok gerisindeydi.

  • 5

    DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMI TRUMP'I DESTEKLİYOR

    Musk'ın Demokrat Parti'den uzaklaşması, dünyanın en zengin adamının Trump'ı desteklemesiyle artık çok daha geniş kapsamlı sonuçlar doğuruyor.

    Wall Street Journal, bu ayın başlarında Musk'ın, diğer önde gelen teknoloji yöneticileriyle birlikte oluşturduğu Trump yanlısı bir süper siyasi eylem komitesi olan America PAC'e her ay yaklaşık 45 milyon dolar katkıda bulunmayı planladığını bildirmişti.

  • 6

    MUSK'IN SERVETİ BÜYÜYOR

    Musk'a yakın kaynaklar, servetinin hızla artmasıyla birlikte, çoğunlukla sol kesimden gelen eleştirilerin hedefi haline geldiğini ve bunun da onu Demokrat Parti'den uzaklaştırdığını söylüyor.

    Biden göreve başladığında Musk'ın serveti Forbes'a göre yaklaşık 184 milyar dolardı. Tesla CEO'sunun güncel servetiyse 245 milyar dolar civarında.

  • 7

    TRUMP'A OY VERECEK

    Teknoloji milyarderi, Demokrat Parti'nin "nefret ve bölücülüğe dayalı" bir politika izlemeye başladığını savunarak, 5 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Donald Trump'a oy vereceğini belirtmişti.

    Musk bu hafta Cumhuriyetçi liderle sahibi olduğu X sosyal medya platformu üzerinden bir söyleşi de yapmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.