Doğu Akdeniz'de barış rüzgarları: Türk-Yunan gemileri yan yana

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Akdeniz gerginliği yerini diyaloga bırakıyor. Neptün Saldırı 2023-2 tatbikatı kapsamında Türk ve Yunan savaş gemileri yan yana görev yaptı. Milli Savunma Bakanlığı tatbikattan görüntüler paylaştı.

Haberler ntv.com.tr 19.07.2023 - 09:16

  • 1

    Oruç Reis krizi sırasında karşı karşıya gelen Türk ve Yunan gemileri yaklaşık üç yıl sonra ortak tatbikat yaptı.

    NATO çatısı altında gerçekleştirilen ortak tatbikat kapsamında TCG GÖKÇEADA, İngiltere’nin HMS DUNCAN ve Yunanistan’ın HS LIMNOS gemileri birlikte eğitim gerçekleştirdi.

  • 2

    Yunan basınında yer alan bilgilere göre tatbikat özel olarak planlandı ve Ankara - Atina arasındaki askeri işbirliğini geliştirme çabalarını yansıtıyor.

  • 3

    Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada tatbikatta ayrıca Türk, Yunan ve İngiliz savaş jetlerinin de rol aldığı belirtildi. 

  • 4
    Limnos fırkateyni 2020'de Oruç Reis araştırma gemisini taciz etmişti. TC Kemalreis fırkateyninin önlemesiyle Limnos ağır hasar almıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız