Avustralya'yı fırtına vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti

Avustralya'nın Victoria eyaletinde meydana gelen şiddetli rüzgar ve yağıslar binlerce kişinin elektriksiz kalmasına sebep olurken, farklı noktalarda birçok ağaç devrildi. Binalar ağır hasar alırken, bir kadın evinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Yaralanan eşinin tedavisi ise sürüyor.

Haberler İHA 02.09.2024 - 17:45

  • 1

    Avustralya’nın Victoria eyaletinde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağışlar hayatı durma noktasına getirdi.

    Binlerce kişi elektriksiz kalırken, bir kişi ağacın devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

  • 2

    HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

    Eyalete vuran şiddetli rüzgar ve yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.
  • 3

    AĞAÇLAR DEVRİLDİ, BİNALAR HASAR ALDI

    Eyaletin bazı bölgelerinde rüzgarın hızı saatte 146 kilometre olarak kaydedilirken, Victoria Eyaleti Acil Durum Servisi (SES) dün geceden bu yana toplam 4 bin 300 yardım çağrısı yapıldığını, bunlardan bin 100'den fazlasının bina hasarı, 2 bin 800 ihbarın ise ağaçların devrilmesi nedeniyle alındığını açıkladı.

  • 4

    İKİ EV KULLANILAMAZ HALDE

    İki evin kullanılamaz hale geldiği öğrenilirken, bugün sabah saatlerine kadar 180 bin evin elektriksiz kaldığı, yerel saatle 17.30 itibarıyla ise yaklaşık 80 bin eve elektrik sağlanamadığı bildirildi.
  • 5

    BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ

    Victoria eyaleti sınırındaki Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Murray bölgesindeki Moama kasabasında bir kulübenin üzerine ağaç devrilmesi nedeniyle 63 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti, yaralanan eşi ise hastaneye kaldırıldı.
  • 6

    HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

    SES tarafından yapılan açıklamada, rüzgarın şiddetinin akşam saatlerinde hafiflemesinin beklendiği ifade edildi. Şiddetli hava şartlarının yol açtığı yıkımın boyutunu belirlemek üzere hasar tespit çalışması başlatıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.