Angelina Jolie: Ne acıdır ki bugün o noktadan çok uzaktayız
Ünlü Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, uluslararası toplumun mülteci sorununun çıkış noktasını çözmesi gerektiğini söyledi.
Haberler Anadolu Ajansı 15.03.2016 - 20:27
-
Ünlü Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, uluslararası toplumun mülteci sorununun çıkış noktasını çözmesi gerektiğini söyledi.
-
-
Suriye sınırı bölgesindeki Bekaa Vadisi’ndeki bir mülteci kampını ziyaretinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Jolie, “Diplomasi ve siyasi çözümlerin yeri olan dünyayı insani yardımla idare edemeyiz” dedi.
-
Suriye’deki ayaklanmaların başlamasının 6'ncı yılına girerken evlerine dönen Suriyelilere yardım etmeyi “umduğunu” dile getiren Angelina Jolie, “Ne acıdır ki bugün o noktadan çok uzaktayız. Unutmamalıyız ki Avrupa’da mülteci krizine artan ilgiye rağmen mülteci krizin en büyük baskısını son 5 yılda krizin katlandığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri hissediyor” diye konuştu.
-
-
Avrupa ülkelerine mültecilere yardım etmek için uluslararası gereklilikleri yerine getirme çağrısı yapan Jolie, “Uluslararası anlaşma ve şartlara bağlı olmamızın nedeni, baskı zamanında bunlardan kaçmaya eğilimimizdir” şeklinde konuştu.
-
BM rakamlarına göre, dünya çapında yerlerinden edilmiş insanların sayısı, 2. Dünya Savaşı süresince yerlerinden edilenlerden daha yüksek.
-
-
Suriye sınırı yakınındaki Bekaa Vadisi, ülkelerindeki savaştan kaçan yüz binlerce Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Lübnan ise nüfusunun 5'te 1'inden daha fazlasına tekabül eden yaklaşık bir milyon Suriyeli mülteciyi ağırlıyor.
-
Suriye’nin 23 milyonluk nüfusunun yarısı savaş nedeniyle göçe zorlanırken, resmi rakamlara göre ülkesinden kaçan 2 milyon 733 bin Suriyeli ise Türkiye’ye sığındı.
-
-
Uluslararası yardım kuruluşu OXFAM, bugün Lübnan belediyelerinin hayatını kaybeden Suriyelileri defnedecek yerlerinin tükenmek üzere olduğu bilgisini paylaştı.
-
Mültecilerin Avrupa’ya geçen yıl deniz ve karayoluyla göçünün başlamasının ardından bazı ülkeler göç karşısında siyasi ve fiziki bariyerler dikti. Avrupa ülkelerinin bu hamleleri, on binlerce mültecinin Balkanlarda insani olmayan durumlarla karşı karşıya kalmasına yol açmıştı.
-
-
-
-
-