Oy verme işlemi saat kaçta bitecek? İşte oy kullanmanın sona ereceği saat

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda, adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy vermeye başladı. Belirlenen oy kullanma saatlerinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak. Peki, oy verme işlemi saat kaçta bitecek? İşte oy kullanmanın sona ereceği saat...

Haberler 14.05.2023 - 16:30 Son Güncelleme : 14.05.2023 - 16:31

  • 1

    Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonuçlarına kilitlendi.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde oy kullanma saatlerini belirlemişti.

  • 2

    OY VERME SAATLERİ

    2023 seçimleri için oy kullanma saatleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmıştı.

    Buna göre, tüm yurtta saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar devam edecek. 

  • 3

    Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

    Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

  • 4

    NÜFUS CÜZDANI BULUNMAYAN SEÇMEN OY KULLANABİLECEK Mİ?

    Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
  • 5

    SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?

    Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.
  • 6

    SEÇİM SONUÇLARI NTV.COM.TR'DE ANLIK TAKİP EDİLEBİLECEK

    14 Mayıs 2023 seçim sonuçları, secim.ntv.com.tr sayfasından anlık olarak takip edilebilecek. Açılan sandık oranı nedir? Ne kadar oy kullanıldı? Geçerli oy, toplam seçmen ve katılım oranına Seçim 2023 NTV sayfasından ulaşılabilecek.

    2023 SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

    İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    ANKARA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    İZMİR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    ADANA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.