Karim Rashid Switch Restaurant'ın iç mekan tasarımını tamamladı

Tasarımcı Karim Rashid, Dubai’deki bir restoranın iç mekan tasarımını tamamladı. Switch adı verilen restoranın en önemli öğesi, sürekli olarak renk değiştiren dalgalı duvarları.

Haberler 26.09.2009 - 11:29

Tavan, ardından aydınlatılan Arapça yazılarla dekore edilmiş.

Rashid, projeyle ilgili şu açıklamaları yapıyor: “Switch’in, mekanı saran sürekli ve dalgalı duvarlardan meydana gelen güçlü ve simetrik bir görüntüye sahip olmasını istedim. Tasarım, ışık ve gölge ile sanki çölün ortasındaki kum tepecikleri gibi ilginç bir dokuya bürünüyor. Burası, misafirleri saran, tam anlamıyla bir simetri ve denge mekanı.”

“Her bir deneyim, görüntü, tat ve sesten meydana geliyor; burada, gerçekten müthiş, küresel bir yemek deneyimi için duyuların her biri kendi geri planını oluşturuyor. Arkadan ışıklandırılan tavan işlemesi, stilize edilmiş, ilham verici Arapça paragraflardan meydana geliyor. Kesintisiz dalga şeklindeki oturma yerleri, etkin ve dinamik bir işletme sistemi sağlıyor.”
“Güzel bir perspektifi olan, güçlü, temiz bir mekan, kaostan bağımsız bir vaha yaratmak istedim. Amacım, sadece Dubai’de değil, tüm dünyada ikonik bir referans olabilecek Dubai Mall’da, tamamen benzersiz bir mekan yaratmaktı.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız