Abdullah Avcı, 2011 yılında kurduğu 'Deniz Saraciye Çanta ve Bavul' atölyesinde üretilen seyahat, sırt ve okul çantaları Kıbrıs, Gürcistan, Azerbaycan'a ihraç ettiklerini söyledi.
Avcı, ayda 7 bin çanta üretimi ile Türkiye'nin valiz ihtiyacını karşılayan 5 il arasına girdiklerini belirtti. Gittiği Çin'de 10 yıl fabrikalarda çalışıp biriktirdiği para ile memleketi Muş'a yatırım yaptığını ifade eden Avcı, şu an eski tekel depolarında üretim yapan işyerinin 1 ay sonra yeni üretim tesisine taşınacağını söyledi. Türkiye'nin yıllık ekonomi verilerine göre sanayileşme sıralamasında en sonda yer alan ve işsizlik oranının yüksek olduğu Muş'ta, herhangi bir destekleme almadan örnek bir girişimcilik sergileyen Abdullah Avcı, yeni tesislerde iki kat daha fazla üretim yapmayı düşündüklerini bildirdi. Türkiye'nin valiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşıladıklarını hatırlatan Abdullah Avcı, şöyle konuştu:
"İşletmemiz, 2011 yılında kuruldu. Burada seyahat çantası, sırt çantası, okul çantası üretimi yapmaktayız. Bu ürünleri ülkenin dört yanından tutun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, Gürcistan'a ve Azerbaycan'a ihraç ediyoruz. Fabrikada 45 kişi çalışıyor. Yerimiz biraz küçük, yaklaşık 1 ay sonra daha büyük bir tesise taşınacağız. Böylelikle hem çalışan sayısını, hem de üretimimizi iki katına çıkarabileceğiz. Şu an bu işi yapan 5 ilden biriyiz ve Türkiye'nin valiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılamaktayız. Çantalarımızı servis araçlarımızla dağıtıyoruz. Aynı zamanda bayilerimiz var. Personelimizin çoğu Batı'da çalışıp bu işletmeyle Muş'a dönenler. Köyde çobanlık yapanları alıp burada ustalık seviyesine getirdiğimizde oluyor. Aylık ortalamas 7 bin set valiz üretimimiz var. Sezon olduğu için tüm üretimimizi valize yönlendirmiş durumdayız. Üretimimizin tamamını satıyoruz."
Muş'ta kurulan fabrika sayesinde büyük ümitlerle gittikleri ancak, hayal kırıklığı yaşadıkları Batı'dan geri göç ettiklerini söyleyen işçilerden Nursen Erol, "Eşimle birlikte İzmir'de çalışıyorduk. Burada çanta fabrikası açıldığını öğrenince döndük. Burada aşçı olarak çalışıyorum. İşimi seviyorum. İsteğim; Muş'ta bu tür işletmelerin daha çok açılması ve işsizliğin önüne geçilmesi. Bir ailede tek kişinin çalışması günümüz şartlarında yetmiyor" dedi.