Pandemi sürecinin olumsuz anlamda etkilediği kurumların başında okullar geliyor.
Milyonlarca öğrenci 15 Şubat'ta okulların açılmasını bekliyor.
Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, "Yüzyüze eğitim kesinlikle başlamalı. AB ve OECD ülkelerin arasında okulların en fazla kapalı olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor.
Hafta içi tam gün olmasa da iki gün veya 3 üç gün seyreltilmiş şekilde öğrencilerin yüz yüze başlayacağını düşünüyoruz. Bütün illerde ilçelerde salgın bu şekilde devam etmiyor ki kontrolün fazla olduğu yerler var. Dolayısıyla YÖK'ün altığı kararın MEB tarafında da uygulanması gerekiyor." dedi.
"ÖĞRETMENLER AŞI OLMALI MI"
Pandeminin Türkiye'deki olumsuz seyri ise yüzyüze eğitimi zorlaştırıyor. Öte yandan okullar açılırsa "Öğretmenler aşı olmalı mı" konusu da tartışılan maddelerden bir diğeri.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Okulların açılması durumunda bashi geçen konu öğretmenler de risk altındadır. Risk altında olan ve risk yüzdesi yüksek olan öğretmenleri aşılanarak hazırlanmalı.
Aşıların öğretim üyeleri ve öğretmenlerin acilen 2. dönem başlamadan süreci dikkate alarak bir an önce aşılamanın yapılması şart" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada '15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var' demişti.
ÖZEL OKULLARDA ZAM TARTIŞMASI