Hazırlık sınıflarını geçemeyen öğrencilerin Türkçe programlara yerleştirme başvuruları ne zaman?

Hazırlık sınıflarını geçemeyen öğrencilerin "Türkçe programlara yerleştirme" başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), üniversitelerde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme başvuruları yakın zaman sonra bitecek.

Haberler ntv.com.tr 22.10.2024 - 21:01

Hazırlık sınıflarını geçemeyen öğrencilerin Türkçe programlara yerleştirme başvuruları devam ediyor. Başvurular, 1 Kasım'a kadar alınacak. İşte, konuya ilişkin bilgiler...

ÖSYM DUYURDU

ÖSYM'nin internet sitesinden, "2024 zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme işlemleri" konulu duyuru yayımlandı.

Buna göre, yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri için başvurular, 1 Kasım'a kadar alınacak.

Başvuru ve yerleştirme işlemleri için adayların kılavuzda yer alan ilke ve kuralları dikkatle incelemeleri gerekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.