DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav yerleri nasıl sorgulanır? (2024 DGS sınav takvimi)

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) için geri sayım başladı. Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan ve lisans seviyesini 4 yıla yükseltmek isteyen adayların katılım sağlayacak DGS sınavı için tarih belli oldu. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden de sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek. Peki, 2024 DGS sınavı ne zaman yapılacak?

Haberler ntv.com.tr 21.06.2024 - 11:38

2024 DGS sınavının ne zaman yapılacağı, sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte son hazırlıklarını sürdüren adaylar tarafından sorgulanıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 DGS sınav takvimi sonrasında tarih belli oldu. Peki, DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav yerleri nasıl sorgulanır?

2024 DGS NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimiyle birlikte DGS sınav tarihi belli oldu.

Buna göre; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran'da yapılacak. Söz konusu sınavın sonuçları ise 14 Ağustos'ta açıklanacak.
DGS SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren belgeye https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.