AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL ek sınav sonuç tarihi

AÖL (Açık Öğretim Lisesi) ek ders sınavları başladı. AÖL ek ders sınavları belirlenen günlerde 9 veya daha az sayıda dersten sınava girecek olan her öğrenci için tek oturum, 9 dersten fazla sayıda dersten sınava girecek olan her öğrenci için iki oturum olacak şekilde e -Sınav uygulaması olarak gerçekleştirilecek. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB takvimine göre, AÖL ek sınav sonuç tarihi...

Haberler 14.10.2024 - 16:53

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL ek sınav süreci devam ediyor. Ek sınav için 2-8 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt işlemini yaptıran öğrenciler, 12 Ekim'de başlayan sınavlara 20 Ekim'e kadar katılabilecek. Sınav sürecini geride bırakan öğrencileri merak ettiği konulardan biri de sonuç tarihi. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÇIK LİSE EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların ek sınav sonuçları 24 Ekim 2024 tarihinden itibaren, https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx resmî internet adresinden duyurulacak.
SINAV İTİRAZLARI

Öğrenciler; sorulara/cevap anahtarlarına ve/veya sınav sonucuna ilişkin itiraz başvurularını, sonuçların e-Sınav binasında yer alan bilgisayardan ve/veya sınav bitiminde http://esinav.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren 5 (beş) takvim günü içinde T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Halk Bankası AŞ şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 50 (elli) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır.

Dilekçe, faks ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

İtirazlar başvuru tarihinden itibaren 5 (beş) takvim günü içinde incelenerek ilgili adaya bildirilecektir. İtirazların cevaplanmasında e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden başvuru girişinin yapıldığı sistem kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.