Yunan Bakan'dan Türkiye mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerinde diyalog ve gerilimi azaltmanın gelecek nesiller için önemli olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 03.07.2024 - 07:18

Yerapetritis, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir yayın kuruluşunun düzenlediği panelde konuştu. Dış politikaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yerapetritis, dünya genelini etkileyen sorunlara dikkati çekerek ülkelerin de dış politikalarının bu doğrultuda değiştiğini söyledi. Türkiye ile diyaloğun Yunanistan'a vatansever bir hizmet olduğunu vurgulayarak "Her konuda mutabık kalmayacağız, bunu biliyoruz. Gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur." ifadelerini kullandı.

Ege'de bir kaza olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Yunan bakan, "Kazalar çok kolay bir şekilde felakete sürükleyen sonuçlar doğurabilir. Bu da istemeyeceğimiz bir şey." dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız