Trump'a bir darbe de Illinois'den: Adı seçim pusulasından çıkarıldı

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump'ın adı, Illınois eyaletindeki ön seçim pusulasından çıkarıldı. Karara gerekçe olarak Trump'ın 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü gösterildi.

Haberler 29.02.2024 - 07:50

Illinois eyalet yargıcı, Trump'ın isminin 19 Mart'ta yapılacak ön seçim pusulasına konulmamasına karar verdi. Ancak eski başkanın avukatlarının itirazı beklendiği için kesin karar yarın verilecek.

Karara gerekçe olaraksa Donald Trump'ın 6 Ocak Kongre Baskını'ndaki rolü gösterildi.

Trump'ın adı daha önce de Colorado'da oy pusulasından çıkarılmıştı. Avukatlarının itirazları sonucu olay Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne intikal etmişti. Yüksek Mahkeme Colorado eyaletiyle ilgili kararını henüz açıklamadı.

Buradan çıkacak karar, aynı davanın görüldüğü tüm eyaletlere emsal olacak.

EMLAK DOLANDIRICILIĞI DAVASI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisi, çocukları ve şirketleri hakkında emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla yargılandıkları dava sonucu çarptırıldıkları toplam 454 milyon dolar para cezasının temyiz sürecinde tahsilatını durdurmak için 100 milyon dolar ödemeye hazır olduğunu belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız