Trump kampanyasına siber saldırı | FBI: İranlı korsanlar bilgileri Biden'ın ekibine yolladı

FBI, İranlı internet korsanlarının Donald Trump'ın seçim kampanyasına ait bilgileri ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibine gönderildiğini açıkladı. İran, iddiaları reddederken, Trump ise Kamala Harris'i yasa dışı bir şekilde casusluk yapmakla suçlayarak istifa etmeye çağırdı.

Haberler ntv.com.tr 19.09.2024 - 09:23

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) İranlı bilgisayar korsanlarının, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasının bilgilerini ele geçirdiğini öne sürdü.

FBI'dan yapılan açıklamada, haziran ve temmuz aylarında çalınan dosya içeriğine dair ayrıntılar paylaşılmadı. Bilgilerin e-posta olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim kampanyasına gönderildiği belirtilirken, alıcılar tarafından açılıp açılmadığı ise bilinmiyor.

Açıklamada ayrıca İranlı internet korsanlarının aynı belgeleri haziran ayından bu yana aynı şekilde ABD medyası ile de paylaşmaya çalıştığı belirtildi.

ABD, ağustos ayında İran'ı, Trump ve Biden ile Harris'in başkanlık kampanyaları bilgilerini ele geçirme girişiminden sorumlu tutmuştu.

İRAN İDDİALARI REDDETTİ

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, iddiaların hiçbir meşruiyeti bulunmadığı ve gerçek dışı olduğu vurgulanarak "İran, iç kargaşa ve seçim tartışmalarına dahil olmaz" denildi.

İran'ın ABD seçimlerine müdahil olması için bir gerekçe ya da niyeti bulunmadığı belirtildi.

Temsilci ayrıca ABD'nin resmi ve şeffaf bir şekilde, iddialarına ilişkin delilleri ortaya koyması gerektiği ifade etti ve sürekli olarak benzer iddiaların ortaya atılmasının ABD'nin itibarını zedeleyeceğini söyledi.

TRUMP'TAN HARRIS'E CASUSLUK SUÇLAMASI 

Öte yandan Trump, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Şimdi ortaya çıktı! FBI İran'ı kampanyamı gözetlerken ve bilgileri Kamala Harris'e aktarırken yakaladı." ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris'i yasa dışı bir şekilde casusluk yapmakla suçlayan Trump, Harris'e istifa etme çağrısında bulundu.

Trump, "Komünist solcular Harris yerine başka bir aday belirleyecek mi?" diye yazdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.