Trump, 2024 seçimlerinde kadın başkan yardımcısı adayına olumlu bakıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerinde kadın başkan yardımcısı adayı seçme konusunda yeşil ışık yaktı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.09.2023 - 23:56

Sky News'in haberine göre, Trump, bir televizyon kanalında verdiği röportajda, kendisine yöneltilen "bir kadın başkan yardımcısı seçmeyi isteyip istemediği" sorusuna, "Konsept hoşuma gitti ama en iyi kişiyi seçeceğiz ama konsepti beğendim." yanıtını verdi.

Röportajda, Güney Dakota Valisi Kristi Noem'in başkan yardımcısı adayı olma ihtimali gündeme getirilirken, Trump da bunu, "harika" olarak nitelendirerek Noem'in seçmeyi düşüneceği biri olduğunu kaydetti.

Ayrıca, üst düzey pozisyonlar için yaş sınırı yerine yeterlilik testi olması gerektiğine inandığını ve kendisinin bu testi geçtiğini hatırlatan 77 yaşındaki Trump, büyük dünya liderlerinden bazılarının 80'li yaşlarındayken görevlerini icra ettiğini savundu.

Öte yandan Trump, "ABD Başkanı Joe Biden'ın çok yaşlı olduğunu düşünmese de (Biden'ın) beceriksiz ve bunun 'daha büyük bir sorun' olduğunu" dile getirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız