Tel Aviv'de Netanyahu protestosu: İsrailliler esir takası istiyor

Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Hamas’la esir takası yapma niyetinde olmadığını ve kendilerini oyaladığını söylüyor. İsrailliler, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı binası önünde esir takası talebiyle eylem yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 27.10.2024 - 09:54

Gazze için ateşkes ve rehine anlaşması müzakereleri İsrail saldırıları nedeniyle çıkmaza girdi.

Rehine aileleri esir takası talebiyle bir kez daha Tel Aviv'de protesto gösterisi düzenledi. Aileler basına yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun müzakere etme konusunda samimi olmadığını, sadece zaman kazanmaya çalıştığını ifade etti.

Bir esir annesi, Netanyahu’nun çocukları için gerçek bir müzakereye yanaşmadığını ve verdiği sözlerde dürüst olmadığını dile getirdi.

Başka bir aile ise Netanyahu’nun iktidarda kalmak için savaşı sürdürmek istediğini ve esirlerin kaderini aşırı sağcı bakanlara bıraktığını belirtti.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından esir takası konusu yeniden gündeme gelmişti. İsrail istihbarat örgütü Mossad’ın başkanı David Barnea’nın da bu konuda görüşmelerde bulunmak üzere Katar’a gideceği bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.