Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail'in Filistin'deki devam eden katliamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Selman, Amerika'da The Atlantic dergisine verdiği röportajda Filistin meselesini önemsemediğini söyledi. Selman'ın ifadeleri sosyal medyada da çok konuşuldu. Peki, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman kimdir, kaç yaşında?

Haberler 29.09.2024 - 14:12

Muhammed bin Selman 31 Ağustos 1985'te doğdu. O zamanlar Prens olan Kral Selman'ın üçüncü eşi Fahdah bin Felah bin Sultan'ın en büyük oğlu.

Sadece tek bir eşi var ve iki kızı ile iki oğlu bulunuyor. Bin Selman üniversiteden mezun olduktan sonra, özel sektörde birkaç yıl geçirdi. Suud Kabinesi Uzmanlar Komisyonunda danışman olarak çalıştı 15 Aralık 2009'da, 24 yaşındayken, babası Riyad Bölgesi valisiyken, babasının özel danışmanı olarak siyasete girdi. Bu sırada, Riyad Rekabet Konseyi genel sekreteri, Kral Abdülaziz Araştırma ve Arşiv Vakfı yönetim kurulu başkanının özel danışmanı ve yönetim kurulu üyesi gibi bir pozisyondan diğerine yükselmeye başladı.[12] Ekim 2011'de Veliaht Prens Sultan bin Abdülaziz öldü. Prens Selman, iktidara yükselişine ikinci başbakan yardımcısı ve savunma bakanı olarak başladı. Oğlu Muhammed'i özel danışmanı yaptı.

Haziran 2012'de Veliaht Prens Nayif bin Abdülaziz öldü. Muhammed bin Selman, babasının yeni veliaht prens ve ilk başbakan yardımcısı olmasıyla birlikte hiyerarşide ikinci sıraya yükseldi. Kısa süre sonra mahkemeyi kendi görüntüsünde yeniden yapmaya başladı. 2 Mart 2013'te, Veliaht Prens Mahkemesinin Başkanı Prens Suud bin Nayif, Doğu Bölgesi valisi olarak atandı ve göreve bin Selman geçti. Bakan rütbesi de verildi 25 Nisan 2014'te bin Selman devlet bakanı olarak atandı.

Muhammed, 27 Eylül 2022 tarihinde Kral Selman tarafından Suudi Arabistan başbakanı olarak atandı. Geleneksel olarak başbakanlık unvanı krala aittir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.