İlişkili Haberler
Son dakika haberi! "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldü" İddia Amerikan CNN Internatıonal televizyon kanalında yer aldı.
Kanal, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığını yazdı.
CNN daha önceki haberindeyse Kaşıkçı hakkında yine çarpıcı bir iddiayla gündeme gelmişti.
O haberde "Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul eden bir rapor hazırladığı" öne sürülmüştü.
WASHINGTON POST: CİNAYETE KARIŞAN 7 KİŞİNİN PASAPORTU PAYLAŞILDI
Washington Post gazetesi ise Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına karışanlardan bir kısmının pasaport görüntülerini paylaştı.
Suudi gazetecinin köşe yazarlığını yaptığı Washington Post gazetesi ise Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına karıştıklarını öne sürdüğü bazı kişilerin pasaport fotoğraflarını paylaştı.
Fotoğrafları Türk yetkililerden aldığını iddia eden gazete, pasaportların Kaşıkçı'nın cinayetine dahil olan ekipteki 7 Suudi vatandaşına ait olduğunu yazdı.
EL CEZİRE: KONSOLOSLUĞA GİRDİKTEN HEMEN SONRA ÖLDÜRÜLDÜ
Bir iddia da Katar merkezli El Cezire televizyonundan geldi.
Kanal ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde Kaşıkçı'nın sorgulanmadığını, konsolosluğa girdikten hemen sonra öldürüldüğünü yazdı.
Kanal, haberin ayrıntılarında Kaşık'çının öldürülmeden önce dövüldüğünü, öldürüldükten sonra suudi bir adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığını öne sürdü.
CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?
Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Ahmet Kaşıkçı, 13 Ekim 1958’de Suudi Arabistan’ın Medine kentinde dünyaya geldi.
1985 yılında ABD'deki Indiana State University'den mezun olan Cemal Kaşıkçı, 1991 - 1999 yılları arasında Al Madina gazetesinin yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği vekilliği yaptı.
Kaşıkçı, bu süreçte Afganistan gibi ülkelerden haberler geçti, 1987-95 yılları arasında eski El Kaide lideri Usame bin Ladin ile Afganistan ve Sudan'da söyleşiler yaptı.
Daha sonra İngilizce yayın yapan Arab News'in başında dört yıl çalışan Kaşıkçı, buradan geçtiği Al Watan'ın yazı işleri müdürlüğünde 52 gün görev yapabildi, gazetede ülkedeki dini yapıyı eleştiren yazıların çıkması üzerine görevden alındı.
Bunun üzerine ülkeyi terk eden Kaşıkçı, İngiltere ve ABD'de Suudi Arabistan Büyükelçiliği yapan Prens Türki al Faysal'ın danışmanlığına getirildi. 2008 yılında tekrardan Al Watan'ın yazı işleri müdürlüğüne getirildi ve 2010 yılında gazetede yayınlanan eleştirel yazılar nedeniyle bir kere daha görevden alındı.