Salgın dayanışması doğrulandı: Trump, Putin'e Covid testi göndermiş

Kremlin, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e pandemi sırasında Covid testleri gönderdiğine dair haberleri doğruladı. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Trump'ın testleri "ABD'de eksiklik yaşandığı" bir dönemde gönderdiğini söyledi.

Haberler ntv.com.tr 11.10.2024 - 11:06 Son Güncelleme : 11.10.2024 - 11:08

ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın bu hafta yayınlanan kitabında yer alan Covid testi iddiası, Kremlin tarafından doğrulandı.

Kitapta eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, salgının ilk aşamalarında, testlerin neredeyse tükendiği bir dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Covid testleri gönderdiği iddia ediliyor.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Trump'ın ABD'deki kıtlığa rağmen gizlice Rus lidere kişisel kullanımı için testler gönderdiğini anlatan Woodward'ın yazdıklarını büyük ölçüde doğruladı.

Peskov, salgının erken evresinde yeterli ekipman olmadığında "tüm ülkelerin bir şekilde kendi aralarında alışveriş yapmaya çalıştığını" söyledi.

"NADİR BULUNAN ÜRÜNLERDİ"

ABD'ye bir miktar ventilatör ünitesi gönderildiğini belirten Peskov, "Onlar da bize bu testleri gönderdiler." dedi.

Alışverişlerin "salgın başladığında" gerçekleştiğini aktaran Kremlin sözcüsü bu dönemde testlerin "nadir bulunan ürünler" olduğunu ekledi.

Woodward'ın kitabına göre Rus lider Putin Trump'a, "Kimseye söylemeni istemiyorum, çünkü insanlar sana kızacak." demişti.

Kitapta ayrıca Trump ve Putin'in 2021'den bu yana yedi kez telefonda görüşmüş olabileceği iddia edildi. Ancak Peskov bu iddiayı yalanlayarak, görüşmelerin "gerçekleşmediğini" söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.