Rusya, bir Ukrayna köyünü daha ele geçirdi

Ukrayna'nın doğusunda ilerleyişini sürdüren Rus güçleri, Mykhailivka köyünde kontrolü sağladı. Kiev yönetimine göre savaşta durum “çok zor.”

Haberler Reuters 13.10.2024 - 13:10

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Ukrayna'nın doğusundaki Mykhailivka köyünün kontrolünü ele geçirdiğini ve Pokrovsk'un önemli lojistik merkezine doğru ilerlediklerini açıkladı.

Ukrayna ordusu, günlük raporunda birliklerinin Pokrovsk bölgesinde, Mykhailivka yakınları da dahil olmak üzere 36 Rus saldırısını püskürttüğünü aktardı.

Rus birlikleri aylardır Donetsk bölgesinin batısına doğru ilerlerken Kiev bu hafta sonu, durumun “çok zor” olduğunu bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, güçlerinin, Selydove kasabasının kapılarını ve Pokrovsk'un güneyini ele geçirdiğini ifade etti.

Selydove aylardır süren bombardıman nedeniyle ağır hasar gördü ve nüfusunun çoğu kaçtı.

Rusya, yaklaşık 60 bin kişiye ev sahipliği yapan bir maden kasabası olan Pokrovsk'u da ele geçirmeye çalışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.