Piramitlerde yeni gizem: Köpekler tırmanışa geçti!

Geçtiğimiz günlerde bir yamaç paraşütçüsü Giza Piramidi'nin tepesinde bir köpek görüntüledi. Hayvanın yapının tepesine nasıl ulaştığı bilinmezken, şimdi yeni yayımlanan bir videoda ünlü köpeğin arkadaşlarını da manzarayı izlemek için getirdiği görüntülendi.

Haberler 27.10.2024 - 10:20 Son Güncelleme : 27.10.2024 - 10:23

Mısır piramitleri, bugün hala bilim insanlarının kafalarının karışmasına neden olan antik dünyanın harikaları olarak görülüyor ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. 

Gizemlerine bir yenisini daha ekleyen piramitlerde, 14 Ekim günü yamaç paraşütü yapmak için havalanan Alex Lang, 138 metre yüksekliğindeki Giza Piramidi’nin üzerinde uçarken, zirvede hareket eden bir şey fark etti. Yakınlaştığında bunun bir köpek olduğunu gördü.

Amerikan Kahire Kurtarma Vakfı'nın kurucu ortağı İbrahim Elbendary, Lang'ın videosunu gördüğünde köpeği hemen tanıdığını belirtti. Apollo adı verilen bu köpek, Kefren Piramidi'nin üst kesimlerinde yaşayan yaklaşık sekiz köpekten biriydi.

17 Ekim'de tur rehberi Lauren Rathvon tarafından kaydedilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Aynı köpeğin yaklaşık 150 metrelik kireç taşı yığınından aşağı ustalıkla indiği ve bu kez arkadaşlarını da getirdiği görüldü. 

Elbendary, Apollon'u piramidin tepesinde kuş avlarken gördüğünü doğruladı.

Giza Piramidi çevresinde yaklaşık 100 sokak köpeğinin yaşadığı ve bu köpeklerin piramidin inşasından beri bölgede oldukları biliniyor.

Piramitlere tırmanmak yasak olmasına rağmen, bu cesur köpek bir şekilde zirveye ulaşmayı başardı. Köpeğin nasıl tepeye çıktığı veya ne kadar süre orada kaldığı bilinmiyor. Ayrıca, sonunda nasıl kurtarıldığı da açıklanmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.