Norveç'te Ortadoğu etkisi: Polis artık silah taşıyacak

Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle Yahudi ve İsrail hedeflerine yönelik tehdidin yoğunlaştığını belirten Norveç polisi, terör tehdidini en yüksek ikinci seviyeye çıkardı.

Haberler Reuters 08.10.2024 - 17:12

Norveç, Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle harekete geçti.

Ulusal polis müdürlüğü, Norveç'in Yahudilere ve İsrail hedeflerine yönelik saldırı riskinin artması nedeniyle terörizm tehdidi değerlendirmesini, ikinci en yüksek seviyeye yükselttiğini duyurdu.

Polis Güvenlik Servisi’nin (PST) aldığı kararın bir sonucu olarak normalde silahsız olan Norveçli polis memurları, artık ülke genelinde silah taşıyacak.

Polis tarafından yapılan açıklamada, “PST, Ortadoğu'daki çatışmanın tırmanmaya devam etmesinin bir sonucu olarak Norveç'teki terör tehdidi seviyesini orta düzeyden yüksek düzeye yükseltmiştir. Öncelikle Yahudi ve İsrail hedeflerine yönelik tehdit daha da yoğunlaştı” denildi.

Ulusal Polis Komiseri Benedicte Bjoernland, terör girişimi olasılığının arttığını söyleyerek, “Halkı korumak için bir dizi önlem aldık” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.