Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu: Kazananlar Hopfield ve Hinton

Nobel Fizik Ödülü'nü Amerikalı John Hopfield ve Kanadalı-İngiliz Geoffrey Hinton, öğrenebilen makineler konusundaki öncü çalışmaları ile kazandı.

Haberler Reuters 08.10.2024 - 15:20

Nobel fizik ödülü sahiplerini buldu. 

Amerikalı John Hopfield ve Kanadalı-İngiliz Geoffrey Hinton, öğrenebilen makineler konusundaki öncü çalışmaları ile Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı.

Jüri, ikilinin “yapay sinir ağlarıyla makine öğrenimini mümkün kılan temel keşifler ve icatlar için” onurlandırıldığını söyledi.

2024 Nobel Tıp Ödülü ise mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi çalışmalarından dolayı ABD’li Victor Ambros ve Gary Ruvkun’a verilmişti.

Ambros ve Ruvkun, gen düzenlemesinde önemli rol oynayan yeni bir küçük RNA molekülü mikroRNA'yı keşfetti ve bulguları yeni bir gen düzenleme prensibini ortaya çıkardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.