Netanyahu'dan Biden'a söz: "Ordu Philadephi Koridoru'ndan çekilecek"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a askerlerini Mısır sınırındaki 14 kilometrelik Philadelphi Koridoru'ndan çekme sözü verdi. Netanyahu'nun ayrıca, askeri alanların sayısını da asgari düzeyde tutacağının garantisini verdiği iddia edildi. İsrail'in Philadelphi Koridoru üzerindeki mevcut kontrolü, orduya Gazze'nin Mısır'la olan sınırını kontrol etme olanağı sağlıyor.

Haberler 24.08.2024 - 11:04 Son Güncelleme : 24.08.2024 - 14:44

İsrail saldırıları 323. gününde devam ederken Gazze'de ateşkes görüşmeleri çıkmaza girmiş durumda.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'a, ateşkes görüşmelerini kilitleyen çok önemli bir konuda yeni bir taahhüt verdiği öne sürüldü.

İddiaya göre Netanyahu, Biden'a İsrail ordusunu Mısır sınırındaki 14 kilometrelik Philadelphi Koridoru'ndan 1 kilometre çekme sözü verdi.

Netanyahu'nun ayrıca, askeri alanların sayısını da asgari düzeyde tutacağının garantisini verdiği iddia edildi.

Görüşmelere aşina kaynaklar daha önce, Gazze'de ateşkesin önündeki en büyük engelin İsrail'in Gazze'de gelecekteki askeri varlığı olduğunu belirtmişti.

İsrail'in Philadelphi Koridoru üzerindeki mevcut kontrolü, orduya Gazze'nin Mısır'la olan sınırını kontrol etme olanağı sağlıyor. Buradaki Refah Sınır Kapısı, bölgenin İsrail'le sınırı olmayan tek geçiş noktası.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.